Empresaris gironins busquen obrir mercat a Sud-àfrica i Moçambic

La Cambra de Comerç organitza una missió als dos països, on les exportacions gironines són incipients

La Cambra de Comerç de Girona està organitzant missions comercials a Sud-àfrica i Moçambic dins el Pla d'acció Internacional del Consell de Cambres. La missió es farà del 28 de novembre al 5 de desembre i està pensada per a empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors o clients en aquests territoris.

Els objectius d'aquests viatges és mantenir reunions de negocis amb els clients potencials que s'ajustin al perfil indicat per a cada empresa. La Cambra ofereix una agenda individualitzada elaborada pels seus col·laboradors al destí. 

El 2014, les empreses gironines van exportar productes per valor d'11 MEUR a Sud-àfrica, sobretot paper i cartó, carn i derivats, calderes, màquines i aparells mecànics, entre d'altres. El cap de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Girona, Eduard Torrent, ha destacat que aquest és un mercat molt atractiu per a les empreses gironines i una de les principals economies del continent africà. "Sud-àfrica és una porta per exportar a d'altres països veïns i, a més, està experimentant un gran desenvolupament", ha remarcat.

Pel que fa a Moçambic, es tracta d'un mercat pràcticament verge per a les empreses gironines, però amb un gran potencial turístic i que, segons la cambra, està fent esforços per millorar la seva economia. Durant l'any passat es va exportar a Moçambic des de les comarques gironines productes per valor de 236.000 euros. Gairebé el 96% d'aquest volum d'exportació és de productes farmacèutics, tot i que també es van exportar plàstics i derivats.