Bruguera (PSC) promet fer arribar la fibra òptica al Ripollès per donar impuls a l'economia

Els socialistes situen el turisme com el vector de la comarca

El PSC aposta per donar un impuls al desenvolupament econòmic. El cap de llista per Girona, Rafel Bruguera, situa tres prioritats com a "urgents" per aconseguir-ho: l'acabament de la torre de comunicacions del Coll de Bucs, fer arribar la fibra òptica i recuperar el paper de l'Agència Comarcal de Desenvolupament Econòmic. "Una implicació que CiU i ERC han eliminat i han esborrat de les prioritats del Govern", ha firmat el candidat.

La prioritat, destaca Bruguera, és aconseguir reactivar l'economia a la zona per generar llocs de treball i evitar la fugida de joves a zones amb més oportunitats. Bruguera defensa que el Ripollès "ha de conservar l'activitat industrial" que tradicionalment havia tingut. "El Ripollès ha de recuperar la vida per a la seva gent, els seus joves i la gent que hi viu", ha afirmat el candidat, que afegeix que per cal endegar mesures a favor de l'ocupació.

Bruguera ha plantejat, com a cabdal per al desenvolupament de la zona, impulsar l'acord necessari amb l'Estat per fer el túnel de Toses; construir la variant est i les rotondes de l'entrada sud de Ripoll; engegar les obres de construcció del nou pont de Carburo al tram de la C-38 del municipi de Sant Pau de Segúries; desplegar el Pla Especial de les Colònies Industrials del Ter i del Freser per fomentar-hi la localització d'empreses i l'habitatge en els immobles ja existents i invertir en la millora dels accessos a l'estació d'esquí Vallter 2000.

El cap de llista del PSC ha recordat que la torre de comunicacions de Coll de Bucs és un projecte aprovat pel Parlament fa sis anys i ha acusat el govern d'Artur Mas d'haver-lo "aparcat". "La seva construcció és essencial per a la comarca perquè ha de corregir la recepció de la banda ampla, televisió i el senyal de telefonia a la zona fosca que s'estén a més d'un 50% del municipi de Camprodon", recorden els socialistes, que asseguren que això va lligat a l'arribada de la fibra òptica a la comarca.

"És una intervenció essencial per fomentar el desenvolupament econòmic de la comarca, crear llocs de treball i evitar el desplaçament de la gent jove buscant feina fora de la comarca", ha ressaltat Bruguera. El PSC aposta per confegir un teixit al Ripollès que combini l'activitat industrial amb l'oferta agroturística de qualitat amb el valor afegit del paisatge, o l'estímul de marques de qualitat com les patates de la Vall de Camprodon o el poltre i l'ovella del Ripollès

Únics amb programa gironí

"La candidatura dels socialistes de Girona és l'única que té un programa gironí, i hem centrat tota l'acció política en resoldre els problemes dels gironins i gironines i de cada territori en concret", ha reivindicat Bruguera. El candidat ha lamentat, al mateix temps, que el deute de la Generalitat amb els ajuntaments ha actuat com "un tap" per al desenvolupament de la comarca i ha posat com a exemples l'ajornament del pla de barris de Campdevànol i els retards dels de Ripoll, Sant Joan o Ribes.

"L'exemple de com el Govern fa de tap al desenvolupament del Ripollès també es troba en les restriccions que aplica al sistema públic de salut, o en l'eliminació del govern territorial de salut del Ripollès perquè va en detriment de la qualitat de vida de les persones. Restar serveis és també restar oportunitats a les persones", ha lamentat Bruguera, que ha situat com a prioritat la reobertura de les urgències 24 hores dels CAP de Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser.

Bruguera ha visitat aquest dimarts Ripoll, acompanyat per la portaveu socialista de l'ajuntament de Ripoll, Anna Belén Avilés, número 16 de la llista, i l'alcalde de Setcases i número 7 del PSC, Carles Fernández.