El TSJC confirma 19 anys de presó per a l'home que va cremar viva la seva parella embarassada

També s'enfronta ara a 4 anys de presó per colpejar el fiscal

El TSJC ha confirmat la pena de 19 anys de presó a Miguel Sánchez Gámez, l'home que l'octubre del 2006 va ruixar amb gasolina la parella embarassada de tres mesos i li va calar foc a Calonge.

El tribunal desestima el recurs de la defensa, que argumentava que el veredicte tenia "falta de motivació" i era "incongruent i il·lògic", i confirma íntegrament la sentència que el condemnava per assassinat, avortament, incendi i danys.

En un primer judici pel crim, Sánchez Gámez va quedar absolt però el recurs de la fiscalia va prosperar i el TSJC el va fer repetir. Té pendent un altre procediment, s'enfronta a 4 anys de presó per colpejar el fiscal després d'escoltar el veredicte de culpabilitat del jurat.

La sentència del TSJC desestima els arguments del recurs de la defensa i confirma íntegrament la sentència de l'Audiència de Girona. L'alt tribunal català no creu que el veredicte del jurat popular estigués mancat de motivació ni que fos incongruent o il·lògic. També descarta el segon argument de la defensa, encapçalada pel lletrat Jaume Pararols, que sostenia que li havien d'apreciar un atenuant de pena natural perquè quan li va calar foc a la víctima, no va calcular que la deflagració també l'afectaria a ell i també va patir cremades importants.

"La defensa insisteix en la seva pròpia descripció dels fets, que no ha quedat provada, pretenent que l'acusat va intentar apagar la víctima amb el seu cos", recull el TSJC que conclou que aquestes "afirmacions voluntaristes" no es poden tenir en compte a l'hora de valorar la sentència perquè, tal com recollia la primera sentència, l'assassí va patir cremades a entre el 38 i el 42% del seu cos com a conseqüència d'una "clara imperfecta execució criminal" provocada "per la manca d'habilitat i de previsió de l'acusat en el moment de ruixar i encendre la víctima".

Per això, confirma íntegrament la sentència de l'Audiència de Girona que va condemnar Miguel Sánchez Gámez a 19 anys de presó per haver assassinat la seva parella amb "crueltat", ruixant-la amb gasolina i calant-li foc. La sentència el condemnava pels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys perquè concloïa que el processat sabia perfectament que cremant viva la parella acabaria amb la vida del seu fill i, també, que amb l'incendi posaria en perill la vida dels veïns del pis on vivien a Calonge.

En matèria de responsabilitat civil, l'Audiència de Girona va condemnar Miguel Sánchez a indemnitzar la mare de la víctima amb 16.000 euros i als tres fills que la víctima tenia amb 126.500 euros a cadascun.

4 anys de presó

Miguel Sánchez ja es va enfrontar a un sentència l'any 2009 pel mateix cas. En aquella ocasió, el van absoldre perquè el jurat popular el va declarar no culpable. El fiscal va recórrer al TSJC, que va anul·lar el veredicte i va obligar a repetir el judici.

Els procediments judicials contra Miguel Sánchez no acaben aquí. Haurà de tornar a asseure's a la banqueta dels acusats per respondre com a autor d'un delicte d'atemptat a l'autoritat per agredir el fiscal del cas. Per aquest cas, s'enfronta a 4 anys de presó i a una multa de 6.200 euros.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, el 21 de març del 2014 Miguel Sánchez Gámez va actuar "mogut per la venjança" quan va assestar dos cops de puny al fiscal Víctor Pillado mentre li deia "fill de la gran puta, m'has arruïnat la vida". L'agressió va ser després d'escoltar el veredicte del jurat, que el declarava culpable. L'acusació apunta que Sánchez Gámez sabia que el fiscal havia tingut un paper "determinant" a l'hora d'anul·lar el primer judici en el qual l'havien absolt.