Lluís Llach: 'Tenim una arma que és la democràcia'

Prop de mig miler de persones s'apleguen a la Bisbal de l'Empordà

Junts pel Sí ha presentat aquest vespre la candidatura a La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) aplegant prop de mig miler de persones. A l’acte hi han intervingut el cap de llista a la demarcació de Girona, Lluís Llach, Anna Caula (núm. 2), Natàlia Figueras (núm. 5 ) i Sergi Sabrià (núm. 9).

El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, ha dit que 'hem vist com cada vegada més s'escanyava la nostra llibertat i realització col.lectiva i hem perdut la por. Tenim una arma que és la democràcia i una eina magnífica al nostre poder: el vot". Tot i això Llach ha afirmat que 'vénen dies terribles'. Per Llach, 'si no estem a Europa és un suïcidi per Espanya. Grècia té la meitat del nostre PIB i, si per Grècia han intentat per totes que hi fos, com és poden permetre fer-nos fora a una de les regions més riques del sud d'Europa?'.

Tal com ha expressat el número 1 per Girona 'Europa ens observa, i per això cal que sapiguen que no ens mana ni ens mena ningú.  Som nosaltres que exercim la sobirania per primera vegada’. ‘El que fa por a l’Estat és que és un moviment de la societat civil’. Per Lluís Llach 'hem arribat aquí perquè col.lectivament una gran part de la nostra gent ha fet un canvi de "xip" i comença a haver-hi en la consciència de molts ciutadans que, o deixem de ser aspirants a ciutadans per convertir-nos en ciutadans de ple dret, o no tenim res a fer'. El candidat gironí ha recordat una frase de Raül Romeva: 'No mireu d'on ve el vent, nosaltres som el vent' i Llach ha afegit 'i nosaltres i vosaltres hem d'inflar les veles del vaixell que ens porti a bon port'.
 
La número 2 de la candidatura per Girona, Anna Caula, ha expressat que 'vivim un moment extraordinari. Però tot no està fet, tenim els ingredients necessaris però falta sobretot fer pedagogia. Per això cal arribar a tothom, treballem per tenir un estat propi, això és possible i és el que volem aconseguir. Ens cal l'empenta de milers i milers de vots ens permetin dir alt i clar que això és el que volem: estat propi'. Per Caula 'no hem de tenir por. A nosaltres no ens cal el joc brut, només fer les coses com les sabem fer amb humilitat i dedicació.  Som gent que hem remat molt i a contracorrent i per això som el que som, un poble amb l'ànima forta.
 
La número 5 per Girona, Natàlia Figueras, ha explicat que ‘he nascut en una època en què no hem viscut repressions fins a dia d’avui. En què una societat que es mobilitza és normal i als joves no ens fa por’.  Per Figueras, 'Ens ho hem de creure, ningú no ho farà per nosaltres. Si no hi som tots, això no tira endavant'.

Sergi Sabrià, número 9 per Girona, ha estat el primer a parlar i ha animat els assistents a fer-se  candidats destacant  la importància de fer-se'n. 'No és nomes un gest de fer la llista més gran d'Europa sinó també per ajudar-nos convencent a tota la gent que tenim al nostre voltant, ens heu d’ajudar a arribar a tothom'. Sobre la candidatura de Junts pel Sí ha declarat que “representem la diversitat i la pluralitat del país, hem apartat les nostres ideologies per fer un pas endavant”. 'Ens uneix un motiu molt concret: que els nostres ciutadans visquin molt millor'.