L'ACA assegura que garantirà el cabal mínim de la Muga

Recorda que en els últims cinc anys s'ha mantingut un cabal ambiental de 3,4 m3/s al seu pas per Castelló d'Empúries

L'ACA nega rotundament que, com asseguren els ecologistes, el Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya, actualment en fase d'informació pública, vulgui deixar sense cabal mínim el tram final del riu la Muga.

Recorda que el Pla preveu que s'hagin de complir, obligatòriament, uns cabals ambientals en el 98% dels cursos fluvials de les conques internes entre els anys 2018 i 2020.

En el cas de la Muga, l'ACA apunta que, tot i que en el seu tram final no es pot garantir un cabal circulant estable i fix durant tot l'any amb els recursos actualment disponibles, els potenciarà sempre que les condicions ho permetin per mantenir els 3,4 m3/s de mitjana dels últims cinc anys.

En un comunicat, l'ACA recorda que el Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i el seu Programa de Mesures estan actualment en informació pública (fins a mitjans de setembre) precisament perquè tots aquells interessats puguin presentar al·legacions, les quals seran rebudes i analitzades. Paral·lelament, també cal fer esment que l'ACA està duent a terme els processos participatius vinculats a la revisió del Pla de Gestió, els quals han estat oberts a tothom qui hi volgués participar i fer les seves aportacions.