Presó sense fiança per a la jove jihadista de Figueres

La policia assegura que l'arrestada feia d'intermediària i facilitava als combatents les rutes més segures cap a Síria i Irak

L'Audiència Nacional ha enviat a la presó la jove de 19 anys detinguda a Figueres per adoctrinar i captar jihadistes. La policia assegura que havia establert una xarxa de suport amb membres i simpatitzants de l'Estat Islàmic a través d'Internet, i que s'encarregava de facilitar als combatents els contactes i les rutes més segures cap a Síria i Irak.

Després de declarar davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 5, el magistrat José de la Mata, la jove ha ingressat a presó comunicada i sense fiança per delictes relacionats amb el terrorisme. Aquest és el segon cop que la policia detenia la noia, estudiant de medicina. La primera va ser al març i llavors va quedar en llibertat amb càrrecs. La jove, que estudia medicina, té 19 anys i en fa uns deu que viu a Figueres, va ser detinguda aquest dilluns. Efectius de la policia estatal van entrar al seu domicili, situat al carrer Cresques Elies de Figueres a primera hora del matí. Després d'un intens escorcoll, que va durar més de set hores, els agents es van endur la jove a Madrid, per declarar davant l'Audiència Nacional.

L'operatiu policial estava centralitzat pel Jutjat Central d'Instrucció Número 5 de l'Audiència. Aquest dimarts a la tarda, la jove figuerenca va comparèixer durant unes hores davant del seu titular, el magistrat José de la Mata. Després de prendre-li declaració, la jove va ingressar a presó, comunicada i sense fiança, per delictes relacionats amb el terrorisme.

La investigació ha determinat que la noia hauria establert, via Internet, una xarxa de suport a l'Estat Islàmic. A través de la xarxa, s'encarregava de captar i adoctrinar persones arreu de l'estat espanyol, per després enviar-les a combatre a Síria i a l'Irak. La jove també era qui proporcionava als terroristes els contactes i les rutes més segures per arribar fins a aquests països.

La detenció de la jove es va fer arran d'una altra: la d'un jihadista arrestat el 4 d'agost passat a Stuttgart (Alemanya). Entre la seva documentació, la policia hi va trobar el nom de la jove de Figueres. A més de fer d'intermediària, la noia -molt activa a les xarxes socials- també adoctrinava els jihadistes per evitar que les policies europees els detectessin.

Aquest és el segon cop que la policia estatal ha arrestat la jove figuerenca. La primera vegada va ser el passat 13 de març, en el marc d'una operació que va fer vuit detinguts, i que a Catalunya es va estendre a Piera, Malgrat de Mar, Manlleu, l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa.

Després de declarar davant del jutge Gómez Bermúdez, la jove figuerenca va ser l'única que va quedar en llibertat amb càrrecs. Tota la resta d'arrestats van ingressar a presó per delictes de terrorisme.

publicitat