Acaba la remodelació de la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols

Els treballs han suposat una inversió de 23.000 euros

Ports de la Generalitat ha finalitzat la renovació de la llotja de peix al port de Sant Feliu de Guíxols. Amb l'actuació, la llotja s'ha adaptat a la normativa actual amb nous paviments i revestiments, i amb les remodelacions de la façana i de la coberta de l'edifici. A l'interior de la llotja, s'ha fet una redistribució de la superfície, amb una sala de subhasta, una zona per a la manipulació del peix i un espai per a ús veterinari. També s'ha habilitat una zona per als envasos del peix.Pel que fa a les xarxes de serveis, s'han fet noves instal·lacions d'aigua i d'electricitat. A més, s'ha millorat la senyalització de la llotja.

Durant l'any 2009, a la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols es van desembarcar 528.890 quilos de peix. Aquest volum va tenir un valor de venda en llotja d'1,4 MEUR. Actualment, hi ha 24 embarcacions de pesca que tenen la seva base al port guixolenc.

L'adequació de la llotja del port de Sant Feliu de Guíxols és una actuació que s'emmarca en el Pla de millora de les llotges de peix de Catalunya. El Pla, aprovat pel Govern l'any 2008, té com a objectiu adaptar aquests edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient.

En total s'han de rehabilitar 21 llotges de peix arreu del litoral català, la qual cosa suposarà una inversió de 3,8 MEUR.