Figueres ara també ofereix descomptes per abonaments dels Mitja Distància

Se suma a l'oferta ja existent pels TAV

La línia de descomptes per als abonaments del Tren d’Alta Velocitat (TAV), impulsada des del passat mes de febrer per l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) i destinada a joves a universitaris, aquest curs també inclourà bonificacions en els abonaments mensuals dels trens de Mitja Distància.

Fins ara, aquest ajut només era vàlid en trens d’Alta Velocitat, bonificant un 30% del preu de la “Targeta Plus 10 estudiants”, el qual et permet l’obtenció a preu reduït d’un màxim de quatre títols de viatge d’aquesta targeta cada mes. La novetat és que a partir d’ara també es podrà obtenir una bonificació del 30% del preu de l’abonament mensual en trens de Mitjà Distància. Això suposa un estalvi en el preu de la “Targeta Plus 10 Estudiants” del tren d’Alta Velocitat de 45,70 euros per anar a Girona i de 140 euros a Barcelona, i del preu de l’abonament mensual del tren de Mitja Distància de 21,60 euros a Girona i de 72, 60 euros a Barcelona.

Per a poder gaudir d’aquest ajut cal ser estudiant universitari o cursar estudis superiors de teatre, música o dansa; estar matriculat d’un mínim de 45 crèdits; haver de desplaçar-se diàriament a Girona o Barcelona i ha d’estar empadronat a Figueres. De moment un altre dels requisits és tenir entre 18 i 22 anys, però l’Ajuntament està treballant per ampliar la franja d’edat a estudiants d’entre 16 i 25 anys.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que amb la incorporació del tren de Mitja Distància en l’ajut s’espera que l’acollida sigui major. “Quan vam impulsar la campanya al febrer els estudiants ja havien iniciat el curs i, probablement, molts ja vivien fora de Figueres. Ara, com que és l’inici del curs, esperem que l’impacte sigui superior gràcies a això i a la incorporació del tren de Mitja Distància en la bonificació, i així puguem augmentar el nombre de demandants respecte a la prova pilot del curs passat, que va ser de deu estudiants, cinc a Barcelona i cinc a Girona”.

Per fer efectiu el descompte de la “Targeta Plus 10 Estudiants” s’ha d’anar a Viatges Viñolas de Figueres i sol·licitar l’oferta. Allà es reclamarà la documentació necessària per poder gaudir de l’ajut. Pel que fa a la bonificació de l’abonament mensual de Mitjà Distància, durant el mes de juny de 2016 s’obrirà un termini de presentació de sol·licituds i caldrà presentar la documentació pertinent.

publicitat