Olot s'ofereix a participar en l'acollida de refugiats

L'Ajuntament ja ha enviat una carta al president de la Generalitat

L'Ajuntament d'Olot, governat per CiU i PSC, vol estar al costat dels refugiats que cada dia intenten entrar al continent europeu fugint de conflictes armats. El primer tinent alcalde, Josep Berga, ho ha anunciat aquest dijous tot dient que les imatges que arriben de la crisi, amb infants morts a la costa, els han "impactat molt profundament" i que és un tema que s'ha tractat en la junta local d'avui.

En aquest sentit, s'ha acordat redactar una carta signada per l'alcalde i dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas, on la ciutat s'ofereix en allò que faci falta tot comprometent-se a participar en l'estratègia de país que s'està elaborant per atendre aquesta crisi humanitària. "És un deure moral", ha subratllat Berga, que ha afegit que el país no preveia cap partida ni recursos humans per aquesta causa però que cal una resposta urgent. "Allò que no tinguem preparat ja ho prepararem", ha dit amb èmfasi.

Olot s'afegeix així al conjunt de municipis que ja han expressat el seu compromís amb els refugiats. És el cas de Sabadell, Barcelona, Granollers, Pineda de Mar, Molins de Rei, l'Hospitalet, Sant Feliu i el Prat de Llobregat, Terrassa o Tarragona, entre d'altres.

Per la seva banda, la Federació de Municipis de Catalunya ha aplaudit aquestes mostres de solidaritat i demà participarà, junt amb l'Associació Catalana de Municipis, a la reunió que ha convocat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per abordar aquesta qüestió.

Una concentració a Olot

La Unitat contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa (UCFR) ha convocat per demà divendres a un quart de deu del matí una concentració davant de l'Ajuntament d'Olot per demanar que la comarca aculli refugiats que marxen de casa seva per la guerra i la pobresa extrema.