Un nen de 5 anys amb Hiperglicinemia no cetósica participarà al Triatló de Catalunya a Banyoles

Pol Molinos té una greu malaltia metabòlica d'origen genètic

Fa gairebé un any que va néixer el Proyecto Pol. L'associació està engegant projectes per donar a conèixer una greu malaltia minoritària: la Hiperglicinemia no cetósica, que afecta a 3 nens a Catalunya i 10 a l'estat espanyol. De fet, és una malaltia tan minoritària que només afecta a uns 500 nens a tot el món. Pol Molinos és un d'ells. Té 5 anys, és de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i arran del seu cas es va crear aquest projecte.

Un dels principals objectius és recaptar diners per donar a conèixer la Hiperglicinemia no cetósica i intentar trobar-hi una cura per ajudar als malalts. El secretari de l'entitat Proyecto Pol, José Luís Muñoz, ha explicat que volen "aprofitar" el Triatló d'aquest cap dissabte a Banyoles per donar a conèixer la Hiperglicinemia no cetósica.

El primer tram del triatló, consistent a nedar per l'Estany, en Pol anirà amb una barca, estirada pel seu pare. El tram de bicicleta es farà finalment sense el nen per problemes tècnics i el tram a peu es farà empenyent el seu cotxet. Un equip de 5 persones, inclòs el seu pare, ajudaran a Pol Molinos a fer el triatló.

El regidor d'Esports de Banyoles, Jordi Congost, ha explicat que la prova col·laborarà amb el Proyecto Pol, i que "no hi ha excusa" per no participar en temes socials com aquest. La Federació Catalana de Triatló i el Club Natació Banyoles també col·laboren amb que sigui possible.

Tothom que vulgui pot fer aportacions per a combatre aquesta malaltia a www.proyectopol.com. També, al seu web es poden comprar productes de la campanya com ara samarretes.

Com cada any el primer cap de setmana de setembre arriba el Triatló de Catalunya a Banyoles que enguany arriba a la 30 edició. La distància serà de 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicletes, i 10 quilòmetres de cursa a peu. Ja hi ha uns 700 participants i finalment serà el Campionat de Catalunya. Com a novetat, la sortida de la prova de natació serà des del Club Natació Banyoles i al circuit de bicicleta consistirà en dues voltes fins a Fontcoberta i Esponellà.