Troben marihuana per valor de 48.000 euros en un habitatge de Cassà de la Selva

La policia ha detingut un home i imputat a sis persones més

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cassà de la Selva han detingut un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, i han imputat sis persones més per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Els fets es remunten a principis d'agost quan els dos cossos policials van començar una investigació conjunta davant les sospites que algú estaria cultivant marihuana en una casa de la vila.

Finalment, el passat 26 d'agost van localitzar l'immoble, una casa aïllada situada al veïnat de la Verneda, i en una nau annexa van trobar onze quilograms de cabdells de marihuana assecats i preparats per vendre que estarien valorats en 48.000 euros. Els fets es remunten a principis d'agost quan els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació conjunta amb la Policia Local de Cassà de la Selva. Els cossos policials sospitaven que en una casa de la vila hi hauria una gran plantació de marihuana. Durant el matí del 26 d'agost, la policia va localitzar una casa aïllada al veïnat de la Verneda, dins del terme municipal de Cassà de la Selva, on es sentia una forta olor a marihuana.

En una nau annexa a l'habitatge, els agents van trobar onze quilograms de cabdells de marihuana assecats i preparats per transportar i vendre. Segons les estimacions de l'Oficina Central d'Estupefaents del Ministeri d'Interior, la droga podria estar valorada en uns 48.000 euros. A més, el local tenia tots els sistemes, equipaments i les condicions òptimes per haver sigut l'indret on es cultivava la droga.

Els policies van comprovar que les instal·lacions tenien el sistema de fluid elèctric connectat de forma fraudulenta a la llum. Segons els especialistes de la companyia elèctrica, els responsables de la plantació haurien defraudat un total de 18.000 euros.

Finalment, els agents van aconseguir enxampar els responsables de la plantació de marihuana. D'una banda van detenir el propietari de la casa i de la plantació i van imputar sis persones més per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Tant el detingut com els imputats han quedat en llibertat i se'ls ha citat a presentar-se davant del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan es requereixi.