Multen 651 conductors per excés de velocitat en una setmana a Girona

Del 17 al 23 d'agost el cos va realitzar una campanya de controls intensius de velocitat

Durant la setmana passada, del 17 al 23 d'agost, la Policia Municipal de Girona va portar a terme una campanya de controls intensius de velocitat. Aquest divendres han donat a conèixer els resultats. Durant aquests set dies, els agents van controlar 11.954 vehicles que circulaven pels carrers de Girona. D'aquests, un 5,45% - un total de 651- van infringir la normativa i anaven a més velocitat de la permesa. En total, els agents han denunciat per infraccions administratives 650 conductors i han interposat una denúncia per infracció penal.

Amb els resultats a la mà, des de l'Ajuntament de Girona assenyalen que l'avinguda Lluís Pericot és la carretera on els conductors acostumen a prémer més el pedal del gas i és la via on s'han interposat més denúncies, un 19,25% del total (143 denúncies de 743 vehicles aturats). En segon lloc hi ha la carretera Barcelona on s'ha multat a 130 vehicles de 1.365. "Aquestes dades ens indiquen que cal intensificar els controls de velocitat en aquestes dues vies per tal de garantir un trànsit segur a la ciutat", ha remarcat el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública del consistori gironí, Joan Alcalà.

D'altra banda, també s'han pogut veure aquelles vies on els conductors acostumen a ser més respectuosos amb els límits de velocitat. El control situat a la gran Via de Jaume I no va detectar cap vehicle que superés el màxim permès i al passeig d'Olot només es van denunciar dos conductors, un 0,27% dels cotxes que els agents van controlar en aquest punt.

A grans trets, els policies van fer controls al carrer Emili Grahit on es van interposar 39 denúncies, a la carretera de Sant Feliu on es van multar 21 conductors, a la carretera de Santa Coloma amb 90 denúncies de 1.809 vehicles controlats, també al carrer de Santa Eugènia on es van posar 10 denúncies i a la carretera de Campdorà on es van inteposar 29 denúncies, una d'elles per la via penal. També va haver-hi controls al passeig de la Devesa (42 denúncies de 980 cotxes aturats, un 4,29%), la carretera de Sant Gregori (un 4,86% del total, és a dir, 63 denúncies de 1.295 vehicles controlats), al pont de França on es van detectar 55 conductors que circulaven per sobre del límit permès i al carrer de Pedret on es van multar 12 conductors. A la majoria d'aquests carrers la velocitat màxima permesa és de 50 quilòmetres per hora.

Des del consistori afirmen que la campanya per controlar la velocitat excessiva a Girona s'ha portat a terme arreu d'Europa i que ha estat impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit i coordinada pel Servei Català de Trànsit.