Investiguen la mort d'una trentena d'ànecs a la Devesa i al Ter a Girona

Els animals han aparegut durant la darrera setmana

L'Ajuntament de Girona i el cos d'Agents Rurals estan treballant per aclarir les causes de la mort d'una trentena d'ànecs entre el parc de la Devesa i el riu Ter al seu pas per la passera de Fontajau. Els animals han aparegut morts al llarg de la darrera setmana.

En un comunicat, l'ajuntament explica que han dut a terme diverses actuacions per determinar la causa de la mort. Per exemple, s'han pres mostres biològiques dels animals i se'ls ha explorat i també s'han analitzat diversos paràmetres de l'aigua del rec circumdant dels Jardins de la Devesa i de la font ornamental dels mateixos jardins.

De forma preventiva, s'ha augmentat el cabal d'aquest rec i ha ordenat la neteja d'algues. Mentre no es determinen les causes exactes, l'ajuntament ha encarregat algunes mesures de caire preventiu. Per exemple, s'ha augmentat el cabal del rec de la Devesa i s'ha ordenat una neteja extraordinària d'algues i elements vegetals.

Aquesta mesura ja es va prendre l'any 2008, quan es va produir un episodi similar molt focalitzat també al parc. Aleshores, igual que aquest any, va haver-hi un estiu molt càlid i sec que va afectar la qualitat de l'aigua del rec de la Devesa.