Lloret instal·la malles protectores en un camí de ronda per evitar despreniments

El cost de sanejament i instal·lació ha estat de gairebé 55.000 euros

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha finalitzat les tasques de sanejament del despreniment de blocs de pedra que havien caigut en el tall de camí de ronda Lloret-Montgoda, en el darrer tram d’escales d’accés a la urbanització. Per evitar futurs despreniments, i reduir riscos als usuaris del camí, s’ha col·locat una malla de protecció al penya-segat superior i està previst que en breu, un cop retirades les pedres i la sorra acumulada al camí, es pugui reobrir el tram. Alhora s’ha protegit el contorn de la bocana del túnel existent en el camí de llevant de la platja de Fenals.

Els costos totals d’aquestes actuacions han assolit un total de 54.112,41 euros.

A banda d’això, també s’ha realitzat altres actuacions com la substitució de la barana de protecció de l’escenari de la Roca d’en Maig i la substitució de la barana de protecció del camí de ronda fins a la Dona Marinera, pendents de realitzar una segona fase, quan baixi l’afluència turística, per acabar de substituir la barana del mirador on hi ha el monument. Els costos de substitució de les baranes han estat de 27.878,40 euros.

Segons ha apuntat el regidor de Platges, Jordi Orobitg, "els camins de ronda són un dels nostres principals atractius turístics i és important garantir la seguretat en tot els seus trams i invertir en el seu manteniment”. I ha recordat que “El Pla Operatiu per a la reconversió turística de Lloret inclou la finalització i millora dels camins de ronda com a una de les seves actuacions prioritàries.”