Recullen més de 28.000 signatures contra l'empaitada d'ànecs de Roses

La petició s'ha fet a través de 'Change.org'

Arran del vídeo que es va tornar viral on apareixia una banyista que utilitzava un ànec com arma a l'empaitada de Roses (Alt Empordà), Fiorella Manfro va iniciar una petició a Change.org per a demanar la retirada d'aquesta activitat a la Festa Major de la vila marinera. En pocs dies ja ha estat recolzada per més de 28.000 persones a data d'avui.

L'activitat que denuncia Fiorella en la seva campanya, consisteix en deixar anar 50 exemplars d'ànecs al mar perquè siguin perseguits i capturats nedant pels participants. Fiorella declara que aquesta activitat està provat que "genera un enorme patiment, por i angoixa als animals, amb seqüeles psicològiques incloses"

A més, recolza la seva petició en el fet que l'activitat "vulnera la Llei de Protecció dels Animals per la situació a la qual se'ls sotmet i les seqüeles psicològiques derivades de ser perseguits i capturats".



 
Una altra "vulneració" a què al·ludeix Fiorella per demanar que se suprimeixi l'activitat, és la recomanació del Consell Europeu de no utilitzar ànecs per a espectacles "el soroll, la proximitat a l'ésser humà, el fet que el seu medi natural és l'aigua dolça, i no el mar -entre d'altres-, atempten contra el seu benestar i fins i tot els pot produir estats de pànic "i que aquesta activitat clarament no respecta".

Per tot això i pels successos esdevinguts el passat 16 d'agost i dels quals les imatges es van fer virals en qüestió d'hores, a través del web de Change es demana a l'Ajuntament de Roses que en futures festivitats es renunciï a continuar amb les empaitades pel patiment que aquestes infringeixen sobre els animals
.

Amb tot, el vídeo ja ha rebut prop de 300.000 reproduccions al canal de YouTube d'AraGirona.cat.

publicitat