El rodatge de 'Joc de Trons' blindarà part del Barri Vell de Girona durant tres setmanes

La Catedral, Sant Pere de Galligants o la plaça dels Jurats, alguns dels escenaris escollits

Queden pocs dies perquè Girona es converteixi en part d'algun dels Set Regnes. Mentre algunes parts dels Barri Vell ja es comencen a transformar per acollir el rodatge de 'Joc de Trons', l'Ajuntament ha fet públic el mapa de les zones que quedaran restringides.

Els equips de la productora HBO desembarcaran a la ciutat entre el 24 d'agost i el 16 de setembre. I durant aquestes tres setmanes i escaig, bona part del Barri Vell quedarà blindada, tant al pas de vehicles com de vianants. I és que, precisament, l'hermetisme i el zel per evitar que ningú pugui comprometre el rodatge, o desvetllar part del guió, és un dels trets que caracteritzen HBO.

Segons recull el mapa d'afectacions, el perímetre de la zona afectada pel rodatge comprèn, a grans trets, des del tram final del carrer Ciutadans fins a Sant Pere de Galligants, la travessia del Portal Nou i el carrer dels Alemanys. Durant tots els dies que l'equip estigui treballant, no es podrà aparcar cap vehicle en aquesta àrea (com a opció, s'ofereix als veïns l'aparcament de sorra de davant la facultat de Lletres).

A més, i en funció dels dies (depenent d'allà on transcorri l'acció), es crearan zones d'accés restringit, on no s'hi podrà accedir. Sobre plànol, aquestes es dibuixen amb un color diferent, i corresponen als escenaris que apareixeran a la sisena temporada de 'Joc de Trons'.

Al costat de localitzacions que ja s'entreveien, com ara la Catedral, el plànol del consistori permet descobrir-ne d'altres. Per exemple, la pujada de Sant Domènec, tota la part dels banys Àrabs, el monestir de Sant Pere de Galligants, la plaça dels Jurats, el carrer de Ferran el Catòlic, la part del call jueu o el portal de Sobreportes.

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona editarà 4.000 fulletons, que es distribuiran entre la zona per informar els veïns. A més, al llarg d'aquesta setmana, també es faran reunions amb els qui viuen a la zona del rodatge, per explicar-los les restriccions.