Girona taparà un centenar d’escocells buits que no es poden replantar

L’actuació té un cost de 15.000 euros

Durant aquest mes d’agost l’Ajuntament de Girona procedirà a tapar un total de 92 escocells d’arbre, actualment buits o amb l’arbre trencat o tallat, que els tècnics municipals han considerat inviables.

Aquesta consideració es deu a què l’escocell no compleix els criteris vigents pel que fa a aspectes com la distància de separació amb els fanals o la proximitat amb façanes o guals, així com al fet que representi un obstacle a la via pública. L’actuació, que tindrà un temps d’execució d’un mes i un cost aproximat de 15.000 euros, es desenvoluparà en set barris de la ciutat: Devesa, Eixample, Fontajau, Mas Xirgu, Montilivi, Santa Eugènia i Taialà.
 
Segons el regidor delegat de Sostenibilitat, Carles Ribas, aquesta actuació pretén “tapar aquells escocells actualment buits i que amb els criteris tècnics d’avui en dia no s’aconsella tornar a plantar”, ja que l’arbre dificulta l’accés a guals o impedeix la correcta il·luminació dels carrers de la ciutat, entre d’altres motius. Així mateix, Ribas recorda que entre els mesos de novembre de 2015 i febrer de 2016 des de l’àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona està previst plantar un total de 400 nous arbres en aquells escocells buits però practicables situats en carrers i espais verds de la ciutat. “D’aquesta manera apuntalarem Girona com una de les ciutats catalanes amb més arbres per habitant, gairebé un arbre per cada tres gironins i gironines. I això sense comptar les riques àrees forestals de la ciutat”, ha afirmat.
 
Actualment a la ciutat de Girona hi ha plantats més de 31.000 arbres de 119 espècies diferents. Les més abundants són la falsa acàcia (Robinia pseudoacàcia), el plàtan (Platanus x hispanica) i el til·ler (Tilia europaea).