La passió octogenària del flamenc

Estrella Morente va actuar ahir a Porta Ferrada amb la platea mig plena

L'estrella del flamenc Estrella Morente va enlluernar ahir els assistents al Festival de la Porta Ferrada en un concert que va destacar per l'entrega de la popular 'cantaora'.

L'espectacle, que comptava amb cinc músics (un percussionista, dos guitarristes i tres veus) a més de Morente, es va allargar en el transcurs d'una hora i mitja marcada pel record a Lola Flores i el tema de comiat on va cantar "Vida" de Lluís Llach. "Em sento molt catalana" assegurava la 'cantaora' en el tram final de concert davant un públic d'edat avançada que va registrar una mitja entrada.

No es van registrar sorpreses. L'execució per part de Morente va fregar la perfecció i les tres absències que va registrar damunt de l'escenari foren breus i amb l'únic objectiu de canviar el vestuari.

"Adoro Sant Feliu de Guíxols. Aquest matí m'he banyat amb els meus fills en una cala i em sento molt orgullosa de poder entregar el nostre flamenc a tots vosaltres", va comentar l'artista a l'inici d'una actuació on el percussionista es va marcar un excel·lent 'zapateao' en mig d'un concert on van sonar "Granada" i "Ay pena, penita pena" com a més destacats.

Kenneth Tarver

El proper concert tindrà lloc demà a l'església del Monestir a dos quarts d'onze amb el tenor nord americà (natural de Detroit) Kenneth Tarver, distingit per la bellesa de la seva veu, la riquesa de la seva àmplia gamma vocal i una presència escènica més que exquisida.

Especialista en Mozart, però igualment fascinant quan toca cantar Rossini, aquest tenor capaç d´abordar les àries més exigents s´ha posat a les ordres de Pierre Boulez, Colin Davis i René Jacobs; ha enregistrat per a Decca o Deutsche Grammophon obres guardonades amb el Grammy com ara Les troyens de Berlioz; i ha fet brillar la seva tècnica de virtuós en temples com el Covent Garden de Londres, la Deutsche Oper de Berlin, el Met de Nova York o el Gran Teatre del Liceu. Una de les grans figures actuals del repertori belcantista, amb la proximitat i calidesa que sempre ofereixen els concerts al Monestir.