Torna la música al Fòrum Romà d'Empúries

Txarango, Andrea Motis, Núria Graham i Adrià Puntí són alguns dels artistes que hi actuaran

La música a l’aire lliure torna a Empúries durant dos caps de setmana amb la segona edició del cicle de concerts “EMPÚRIES. Concerts al Fòrum Romà”. D’aquesta manera es consolida la proposta musical d’estiu al conjunt arqueològic d’Empúries, una de les zones de major interès cultural de Catalunya i un espai únic on aquest estiu conflueixen patrimoni cultural, música i Mediterrani.
 
El cicle de concerts, que es va iniciar l’estiu passat amb les actuacions de Love of Lesbian, Blaumut i Coriolà, amplia enguany la programació amb artistes de primera fila com Adrià Puntí, Calexico, Andrea Motis & Joan Chamorro i els populars Txarango, i amb les noves veus del panorama musical català com Núria Graham Germà Negre i Ferran Palau. El festival compta amb la col·laboració d'AraGirona.cat
 
La programació és la que segueix:

 
Divendres 14 d’agost
 
Adrià Puntí torna a escena amb “ BAND BANG BANG”, una proposta alternativa que trenca un silenci discogràfic de deu anys i amb la qual el públic d’Empúries podrà gaudir de les seves noves cançons. Amb aquest espectacle, Puntí recupera la seva figura teatral, que serà el fil conductor d’un repertori que també repassarà i revisitarà les cançons que l’han acompanyat durant tota la seva carrera.
 
Dissabte 15 d’agost
 
Núria Graham serà l’encarregada d’obrir la nit amb el seu primer treball discogràfic Bird eyes, un treball que s’endinsa en un marc compositiu i interpretatiu propi.
 
Arribats de la seva gira europea, els nord-americans Calexico, de Tucson (Arizona), porten a Empúries el folk indie del seu darrer treball discogràfic Edge of the Sun. La banda, formada per Joey Burns i John Convertino, han creuat barreres musicals adoptant multitud d’estils i uns sons molt específics, marca de la casa. Calexico actua únicament a Empúries després del seu pas pel festival Sonorama de Ribera del Duero
 
Dissabte 22 d’agost
 
Andrea Motis & Joan Chamorro Group oferiran el seu poderós directe al Fòrum romà després d’haver passat pels festivals de Lieja, Niça, i d’una gira per Japó. Després de cinc anys, la banda és considerada la revelació del jazz català i ha esdevingut un referent musical en el seu àmbit. 
 
Ferran Palau, una de les altres veus emergents catalanes, arriba amb el seu segon treball discogràfic en solitari, Santa Ferida, després del seu debut al marge del grup Anímic amb L’aigua del rierol (2012).
 
Diumenge 23 d’agost
 
Germà Negre, la gran revelació de la música catalana, seran els encarregats d’obrir el doble concert amb el seu primer disc Els àngels fan torrades, un treball que aposta per les cançons populars festives, passades pel folk més ballable i el reggae més encès, que ha seduït públic i programadors de tots els Països Catalans.
 
L’energia i el so inconfusible de Txarango posarà punt i final al concerts al Fòrum Romà d’Empúries. Els tons intensos del reggae, dub i latin compartiran espai amb colors vius d’arrel mediterrània. Es tracta d’una de les poques actuacions que el grup està fent a Catalunya, i ja té totes les entrades venudes.