15.000 persones han assistit als concerts de la gira '3,2,1...' de Sopa de Cabra

Gerard Quintana avança que preveu una gira de presentació del nou disc amb pocs concerts

Un total de 15.000 persones han assistit als tres concerts de la gira '3,2,1...' que Sopa de Cabra ha ofert aquest estiu a Sant Feliu de Guíxols (18 de juliol), Mataró (24 de juliol) i aquesta passada nit a Cambrils.

Es tracta del grup que ha venut més entrades aquest estiu, tal com va passar el 2011 quan van oferir un concert al Palau Sant Jordi, fins al punt d'esgotar pràcticament els aforaments dels dos primers recitals.

Els seguidors del grup han pogut sentir tres dels nous temes que formaran part del nou treball de Sopa de Cabra, que sortirà el novembre, i ser testimonis d'una nova posada en escena, amb una pantalla de leds de trenta metres quadrats i un sofisticat sistema d'il·luminació.

Després del darrer concert d'aquesta gira, que es va celebrar aquest divendres a la nit a Cambrils dins del Festival Internacional de Música, el grup gironí se centrarà en el nou disc -l'onzè de la seva carrera- amb el qual estan treballant aquestes setmanes i que es preveu que surti al novembre.

Per la seva banda, el líder de la formació, Gerard Quintana, ha explicat que el nou treball "té moltes sonoritats diverses", fet que provocarà que algunes cançons puguin quedar fora en algun concert "més festiu". Per això, no descarta fer una presentació "específica i especial" de tot el disc abans de la gira, que no començaria fins al 2016.

Una opció, explica Quintana, és presentar "de dalt a baix amb tots els seus ambients, paisatges i textures, que són moltes i diverses". "Cada cançó apunta en una direcció diferent i serà un disc molt obert", apunta el líder dels Sopa de Cabra. "Ja podria ser que mirem d'inventar-nos una manera atractiva per nosaltres i diferent per a la gent", afegeix.

De moment, però, els components del grup encara han de definir com serà aquesta gira i quants concerts inclourà. Per exemple, un dels aspectes que cal decidir és si es continuarà amb el disseny i el treball fet en aquests tres concerts a Sant Feliu de Guíxols, Mataró i Cambrils, i per tant, apostar per un treball "més específic". "Anem treballant amb perspectiva però anem definint els detalls a mida que es van succeint les coses", assenyala Quintana.

Entre concert i concert, Sopa de Cabra s'ha tancat a l'estudi per treballar el nou disc, del qual tot just dijous es va acabar la primera fase de la gravació mentre que durant la primera setmana de setembre se li afegiran les mescles. "Estem en el moment de definir, de posar-li un títol veient ara ja el conjunt de temes que hem fet", assenyala Quintana, que dels 24-25 temes que tenen fets, n'han escollit entre 10 i 11, als quals ara caldrà també posar-los un nom.

En els tres concerts de la gira '3,2,1..', 'Sopa de Cabra' ja ha presentat tres dels nous temes. Segons explica, el grup ha triat tocar-les en públic "no perquè siguin les tres més destacades sinó perquè estan procés de treball i les estàvem definint". D'altra banda, el nou disc comptarà amb les col·laboracions de Ricard Font als teclats, de Xarim Aresté en diverses cançons i del Quartet Brossa, amb arranjaments de Xavi Lloses.