Les zones blaves de Lloret de Mar ja es poden pagar amb el mòbil

Només cal descarregar l'APP AparcarE

Des de fa unes setmanes les zones blaves de Lloret es poden pagar sense monedes ni targetes, gràcies a la nova aplicació per smartphones que ha posat en marxa l'Ajuntament L'aplicació, que es diu AparcarE (també es pot fer servir la plana web pklloret.com), ja es pot descarregar gratuïtament per a Android i per a iPhone.

En paraules del regidor de Mobilitat, Albert Robert, “permet pagar de forma còmode i ràpida i ofereix importants avantatges com per exemple, que l’usuari paga exactament els minuts aparcats”.

Com funciona? Primerament cal descarregar l’aplicació AparcarE al Play Store del mòbil i registrar-se introduint unes mínimes dades personals (població, DNI, matrícula, targeta de crèdit).

Un cop registrat l’usuari ja pot entrar a l’apartat “tiquet” i realitzar els següents passos: seleccionar la zona d’estacionament (A,B,C,D), que es pot trobar identificada als rètols informatius dels parquímetres; seleccionar la matrícula del vehicle; marcar el temps d’estacionament i seleccionar la targeta de crèdit o dèbit amb la que es vol fer el pagament.

En cas de no haver esgotat el temps d’estacionament es pot entrar a l’apartat “devolució” i demanar el retorn de diners, ja que l’aplicació compta els minuts i fa efectiu el pagament en funció de la tarifa. Es paguen per tant els minuts de permanència exactes. A més l'aplicació avisa 5 minuts abans del límit màxim permès d'estacionament i permet ampliar el temps màxim permès, de dues hores, amb el mateix mòbil.

Pel que fa el control d’aquests pagaments s’ha dotat als vigilants de zona blava unes PDA que els indica, en temps real, quants vehicles hi ha aparcats a la seva zona que paguen via mòbil.