El centre termal Magma renova les seves instal·lacions

Afegeix projeccions, il·luminació subaquàtica i nous espais elevats

El Magma Centre Lúdic Termal, situat a Santa Coloma de Farners (Selva), ha reformat i ampliat les instal·lacions i els serveis convertint-se en un dels espais termals més pioners d'Europa. Les obres, que s'han executat durant els mesos de juny i juliol, són nomes la primera de les tres fases del projecte de renovació del centre i han tingut un cost d'un milió d'euros.

Els treballs han consistit en la creació d'un espai elevat amb jacuzzis, un sofisticat sistema d'il·luminació subaquàtica i una immensa pantalla de 130 metres on s'hi projecten audiovisuals d'alta definició. Durant la construcció s'han utilitzat materials 100% recuperats i, gran part dels equipaments, s'han fet a Santa Coloma de Farners. El nou centre obrirà portes aquest dijous en el seu horari habitual durant el mes d'agost, de 10 del matí a 10 de la nit o fins a les 11 hores els divendres, dissabtes i diumenges.

El Magma va obrir portes ara fa 13 anys i enguany han volgut fer un pas més enllà per convertir-se en un dels espais pioners en el món del termalisme lúdic a tot Europa. Les obres que han finalitzat aquest mes de juliol han tingut un cost d'un milió d'euros però només corresponen a la primera de les tres fases del projecte de renovació que ha previst el centre i que es completarà durant els propers dos anys. El pressupost total de les reformes ascendeix fins als 3 milions d'euros.

"Amb la inauguració del Magma l'any 2002, vam portar a Catalunya un nou concepte d'espai termal, el termoludisme. Ara, el nostre objectiu és crear un univers de sensacions úniques al voltant de les aigües termals per mantenir la competitivitat i seguir liderant aquest segment", ha explicat el gerent del Magma, Ignasi Avilés.

En concret, els treballs s'han dividit per renovar tant el centre de dia com de nit. En primer lloc s'ha integrat l'interior de l'espai termal amb l'entorn natural de la zona creant una atmosfera més harmònica i relaxant. Per això s'ha construït un nou espai elevat o mirador de 60 metres de llargada que connecta la zona de bany amb l'exterior. En aquest espai hi ha tres 'gravitàriums', grans construccions de vidre amb capacitat per a sis persones i amb una temperatura que oscil·la entre els 55 graus i es 65 graus.

A més, també s'hi ha construït tres jacuzzis elevats, un d'interior i dos d'exteriors, per a 18 persones. Es tracta d'unes noves atraccions que s'han fet a mida i de forma exclusiva per al Magma, seguint els dissenys de l'arquitecte olotí Miquel Subiràs, que s'ha encarregat de tota la reforma. Tant els jacuzzis elevats com els 'gravitàriums' s'han fabricat a Santa Coloma de Farners. "És un concepte únic. L'alçada, les transparència i l'entorn natural que ens envolta ens aporten aquesta sensació de gravitar que, conjuntament amb la relaxació i el descans, ens fa experimentar sensacions totalment noves", ha comentat l'arquitecte.

De nit, però, el Magma també s'ha transformat incorporant novetats tecnològiques. Les parets de l'espai termolúdic es converteixen en una immensa pantalla de 130 metres de llargada i 600 metres de superfície i, mitjançant 22 projectors, s'hi visualitzen audiovisuals en alta definició de diversos paisatges d'Islàndia. Unes projeccions que lliguen amb el nou sistema d'il·luminació subaquàtica que s'hi ha instal·lat.

Per aconseguir les imatges, un equip de la productora olotina Nor-b Projectes Audiovisuals es va desplaçar aquesta passada primavera fins a Islàndia i durant dotze dies de rodatge van aconseguir tota mena d'imatges de paratges feréstecs, vius i inhòspits del país que ara es poden veure a les parets de l'espai termal gironí.

Una altra de les novetats és l'espai de 'chill-out' amb cinc llits rodons en suspensió, cada un d'ells amb capacitat per a dues persones. Unes noves atraccions que permeten que els visitants tinguin la sensació d'estar flotant a l'aire.

Aquestes noves instal·lacions es sumen i complementen l'oferta existent, 870 metres quadrats d'aigües termals repartits en un gran spa central, banc de bombolles, llits d'hidromassatge i una zona exterior amb una llacuna, cascades i dolls d'aigua a pressió.

Materials reutilitzats

Per fer les obres l'equip d'arquitectes va decidir utilitzar materials recuperables i reutilitzables gairebé al 100%. Hi predomina l'acer inoxidable i el vidre simulant la terra volcànica, la pedra, els tons grisos i negres que recorden l'origen de les aigües termals i el que fet que, anteriorment, aquestes aigües del Balneari Termes Orion s'utilitzaven per tasques medicinals.

El projecte de reforma del centre ha anat a càrrec de MSB Arquitectura i Disseny i ha comptat amb la col·laboració de l'arquitecte Joan Puigcorbé, l'arquitecte tècnic Pere Rifà i d'en Pere Mas. Pel que fa a material de les obres, hi han intervingut industrials d'arreu de les comarques gironines com Fusmer SL, Cristalleries Girona SL, instal·lacions Elèctriques Pallarols o Disseny de Carrosseries SCCL, entre d'altres.