Centenars de passatgers a l'aeroport de Girona busquen resignats solucions per marxar

Per molts passatgers els surt més a compte pernoctar a Girona que viatjar amb tren

De la crispació del primer dia a la resignació del segon. La tònica d'aquest divendres a l'aeroport de Girona ha estat buscar fórmules alternatives per tornar a casa o fer alguna reserva en un hotel i esperar que el trànsit aeri es recuperi per poder volar. En alguns casos, però, hauran de passar el cap de setmana sencer a les comarques gironines perquè no hi ha cap plaça disponible en cap avió fins dilluns al matí.

Aquest és el cas de Dave Botto, que havia de volar al matí cap a l'aeroport d'East Midlands després d'una dies de vacances a Catalunya. Dilluns s'ha de reincorporar a la feina i li han canviat el bitllet que tenia per el d'un vol el mateix dilluns al matí. Botto ha explicat que han estat mirant maneres alternatives de tornar a casa però que surten molt cares i prefereixen esperar-se a dilluns. 'És més car tornar en tren que estar tot el cap de setmana en un hotel', ha explicat Botto que assegura que tornar en tren els surt per 400 euros.

La Núria Borràs, que viu a Brussel·les juntament amb la seva filla, també s'han plantejat buscar algun cotxe de lloguer per tornar a casa. La filla dissabte havia de marxar de viatge amb l'escola i no saben si arribaran a temps. 'Vull que em donin alguna altra opció per el vespre', ha afirmat Borràs.

Mentrestant, els autobusos que duien viatgers a l'aeroport de Girona no han deixat d'arribar plens al llarg de tot el dia. La majoria dels passatgers, després de veure que el seu vol era un dels cancel·lats, s'han convertit en l'últim de la fila per reclamar a Ryanair el reembors dels diners o una nova plaça per poder viatjar.