Figueres posa en marxa les obres d’arranjament del camí de Cabanes

Els treballs tenen un cost de 30.000 euros

L’Ajuntament de Figueres començarà el proper dilluns les obres d’arranjament del camí de Cabanes, malmès a causa de les fortes pluges que van tenir lloc la matinada del 30 de novembre de 2014.

En total, les precipitacions recollides van ser de 180 l/m2 a Cabanes i de 140 l/m2 a Figueres, unes quantitats que es van acumular en menys de quatre hores. A la zona nord, concretament en el camí de Cabanes, en el tram comprès entre la cruïlla amb la carretera N-II i els primers 300-400 m, es van produir una sèrie de danys tant en el talús com en el ferm del camí. Aquests van ser originats per l'impacte directe de la pluja contra les superfícies i l'escorrentia de l'aigua acumulada.

L'aigua va originar un arrossegament del material granular que forma i estabilitza el talús, deteriorant-ne l'estructura. Per les mateixes circumstàncies, també va quedar afectat el ferm del camí, que ja es trobava deteriorat però que amb l'efecte de les pluges es va accentuar.

Les obres que s’hi duran a terme consistiran a estabilitzar l'estructura del talús mitjançant la formació d'una escullera amb pedra i material granular i, un cop reparada, es procedirà a l'arranjament del ferm. Es pavimentarà tot el tram afectat, d’uns 3.300 metres quadrats. Està previst que les actuacions s’allarguin dues setmanes .El pressupost d'execució d’aquestes obres té un cost aproximat de 30.000 euros.

Informació patrocinada per: