Surten en llibertat els primers detinguts en la macrooperació antidroga de la Font de la Pólvora

En tres dies es prendrà declaració a tots

Els 26 detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues que els Mossos d'Esquadra van fer a municipis de les comarques gironines i al Prat de Llobregat van començar a passar a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de Girona del mateix dimarts. La jutgessa ha deixat en llibertat provisional els sis primers arrestats que han declarat.

Aquest dimecres, al llarg de tot el dia, hi ha previst el pas a disposició judicial de deu detinguts més i dijous acabaran de declarar els deu que falten. El cas continua sota secret de sumari però, segons ha transcendit, durant els escorcolls, a banda de droga, els agents també van trobar diners que provindrien del tràfic de droga, així com material que els narcotraficants usaven per manipular les substàncies.

Durant el pas a disposició judicial dels detinguts, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu de seguretat als Jutjats de Girona amb diverses unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Un total de 300 agents van fer 21 entrades i escorcolls simultanis a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. La investigació posa el focus al barri de Font de la Pólvora de Girona, l'epicentre de la xarxa de narcotraficants que s'estenia també a les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Llobregat.