Quatre denúncies per pescar i ancorar en zones prohibides de les Illes Medes i Begur

Els Agents Rurals han hagut d'intensificar la vigilància

Els Agents Rurals han donat a conèixer que aquests últims dies han hagut d'intensificar els serveis i la vigilància en els espais marins protegits del litoral gironí arran de les nombroses incidències que s'han registrat i que han vist particulars i treballadors d'aquests espais.

Només aquesta darrera setmana, els Agents Rurals han interposat quatre denúncies. Dues d'elles a persones que estaven practicant pesca recreativa en una zona prohibida de les Illes Medes i dues més per pescar i ancorar en el Vedat de Pesca de ses Negres, a Begur. A part, els efectius també estan alerta davant un possible augment de la pesca furtiva i venda il·legal derivada de l'augment de turistes per les vacances d'estiu.

Actualment, els espais naturals marins protegits de les comarques gironines són el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, el Vedat de Pesca de ses Negres a Begur i tots els espais d'àmbit comunitari denominats zones d'especial conservació (ZEC) tals com els Aiguamolls de l'Empordà, el ZEC Litoral del Baix Empordà i el ZEC del Massís de Cadiretes.

Des del cos d'Agents Rurals - que depenen del Departament d'Agricultura- han alertat de l'augment d'incidències que han registrat darrerament a la costa de les comarques gironines gironina. Al mateix temps, asseguren que estan alerta pel possible augment de la pesca furtiva i posterior venda il·legal a restaurants locals derivada de l'augment de turistes per les vacances d'estiu. En aquest sentit, des dels Agents Rurals asseguren que tant ells com els Inspectors de Pesca de la Generalitat estan intensificant els seus serveis per combatre-ho.