Concentració a Blanes per protestar contra les declaracions 'homòfobes' del regidor de Turisme

Gómez va dir que 'el turisme familiar és incompatible amb qualsevol esdeveniment homosexual'

Samarretes amb missatges com 'Jo entenc. I tu?' i ventalls amb escrits com 'Ens n'enorgullim'. Una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest dimecres a les portes de la Casa de Cultura de Blanes per protestar contra les declaracions que el regidor de Turisme va fer en motiu del Pride 2010 que, en un principi, s'havia de celebrar al municipi però que l'ajuntament va rebutjar. Gómez va al·legar motius econòmics i de falta d'organització per part del col·lectiu que el muntava, però va acabar dient: 'La promoció del turisme familiar i esportiu és incompatible amb la promoció de qualsevol esdeveniment homosexual'.

Una setmana després que es fessin públiques les declaracions, diverses entitats d'aquest municipi de la Selva Marítima han volgut mostrar el seu rebuig en públic envers les paraules del regidor. 'La llibertat sexual és un dret reconegut per a totes les persones les discriminacions per raó d'inclinació sexual no són acceptables dins de la nostra societat', ha dit un dels portaveus de la concentració, Víctor Catalan.

El president de Gaylestots, Andrés Villaseca, ha aprofitat la concentració per demanar la dimissió del regidor de turisme i ha afegit que les declaracions que va fer en el seu moment van fer molt de mal al col·lectiu i a la organització del Pride. 'Una persona com ell que menysprea un col·lectiu no pot ser regidor de Turisme', ha afirmat Villaseca que ha acusat Gómez de 'manipular' la decisió que va dur a l'ajuntament a rebutjar el Pride.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Fernando Gómez, ha aprofitat la seva intervenció al ple de l'ajuntament per dir que no és 'homòfob' i per excusar les seves declaracions dient que han estat 'desafortunades'. 'No va ser una decisió meva, va ser de tot l'equip de govern', s'ha defensat. 'Es va arribar a la conclusió que un esdeveniment organitzat al cor de la ciutat, sense garanties clares de com es podria desenvolupar a nivell de control i embriaguesa de la gent, tenia més riscs potencials per la imatge de Blanes que beneficis', ha afegit.