Blanes va rebutjar un festival gai i lèsbic que ara acolliran Pineda de Mar i Santa Susanna

El regidor de Turisme va dir que un 'esdeveniment homosexual' és 'incompatible' amb el turisme familiar

El Pride 2010 no se celebrarà on s'havia previst inicialment. Segons ha explicat l'associació Gaylestots, organitzadora dels festival, les diferències amb l'Ajuntament de Blanes els ha obligat a buscar un nou emplaçament. El president de Gaylestots, Andrés Villaseca, no entén els motius de la negativa de l'Ajuntament perquè en cap moment van demanar diners públics per organitzar el festival. El regidor de Turisme de Blanes, Fernando Gómez, al·lega, però, motius econòmics i de calendari per haver de rebutjar el festival Pride. Tot i això, Gómez acaba reconeixent que aquest festival no segueix la línia de promoció turística que s'impulsa des de l'Ajuntament: 'La promoció del turisme familiar i esportiu és incompatible amb la promoció de qualsevol esdeveniment homosexual', ha sentenciat.

Des de l'associació Gaylestots ho lamenten i recorden que, a més de ser una jornada reivindicativa, el festival hagués portat molta gent a la població –parlaven d'unes 20.000 persones– i, per tant, hagués dinamitzat el comerç local. Villaseca acaba lamentant que Blanes no es vulgui donar a conèixer com una ciutat tolerant.

Tot el contrari que expressen els municipis que acabaran acollint aquest festival de música dirigit a gais i lesbianes, però obert a tots els públics. Els Ajuntament de Santa Susanna i Pineda de Mar col·laboraran per fer possible el festival a la platja de Santa Susanna i els respectius alcaldes ho consideren un bon element de dinamització turística per a l'Alt Maresme.

L'alcalde susannenc, Josep Monreal, valora positivament la celebració d'aquest festival al municipi i reclama 'tolerància' vers el col·lectiu de gais i lesbianes per assolir la 'normalitat' en tots els àmbits. En aquest sentit també s'ha pronunciat l'alcalde pinedenc, Xavier Amor, que s'ha mostrat partidari de 'no posar etiquetes'. Entén que no ha de ser un festival excloïen i ha recordat que està 'obert a tothom'.

Els alcaldes maresmencs valoren la possibilitat de que el festival es continuï celebrant a l'Alt Maresme en pròximes edicions, un cop hagin fet balanç. Les previsions, però, són bones i creuen que el públic del Pride gastarà diners als comerços, hotels i restaurants i, per tant, serà un bon element de reactivació de l'economia local.

El Pride 2010 se celebra entre el 16 i el 18 de juliol a la platja de Santa Susanna, a tocar del terme municipal de Pineda de Mar. Divendres es farà una festa a la discoteca Desigual de Santa Susanna i el cap de setmana la música es traslladarà íntegrament a la platja. Dissabte la festa s'allargarà fins a altes hores de la matinada, mentre que diumenge es farà una festa diürna, entre la una del migdia i les onze de la nit.