Detinguts dos botiguers de Figueres per vendre vehicles de gamma alta robats a Alemanya

Els cotxes eren d'empreses de lloguer no retornats

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos responsables d'una botiga de Figueres per vendre vehicles de gamma alta robats a Alemanya. Els homes llogaven les vehicles a empreses del país germànic però no els retornaven. A més, també sostreien documentació en blanc per poder-la omplir un cop els cotxes ja es trobaven a l'Estat i així poder-los matricular amb plaques espanyoles. També comptaven amb la col·laboració de tercers que, previ pagament d'una comissió, accedien a posar els cotxes robats al seu nom per així obtenir tota la documentació per poder-los vendre. Els lladres van robar dos cotxes, valorats en 150.000 euros.

Els detinguts tenen són dos homes de 56 i 31 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Navata i Figueres (Alt Empordà). La policia els va detenir per un delicte d'apropiació indeguda, falsificació de document públic i receptació. 

Els fets es remunten a finals del mes de maig, quan els mossos van identificar un vehicle que constava com a sostret d'una empresa de lloguer a Alemanya. La policia va esbrinar que el cotxe s'havia matriculat amb documentació sostreta en blanc. Després d'uns investigació, van poder localitzar el vehicle a Dos Hermanas (Sevilla).

Posteriorment, i dins de la mateixa investigació, el passat 22 de juny es va localitzar un altre vehicle d'alta gama a Girona, que també constava com a sostret d'una empresa de lloguer a Alemanya. El preu de mercat dels dos vehicles supera els 150.000 euros. 

L'estratègia dels lladres

Els detinguts havien tramat una estratègia per dur els cotxes fins a Figueres i aconseguir-los documentació espanyola. Primer, llogaven els vehicles a Alemanya i ja no els retornaven. A més, també havien sostret documents en blanc d'Alemanya per tal de poder fer els tràmits i matricular-los posteriorment amb plaques espanyoles. En aquesta documentació hi constava una altra matrícula que no corresponia a l'original. Després d'obtenir la fitxa tècnica, els cotxes es matriculaven a Espanya.

Per acabar de tenir tots els documents per poder-los vendre, els detinguts comptaven amb la col·laboració de terceres persones. La seva funció era la de posar el vehicle al seu nom per tal d'obtenir tota la documentació espanyola. A canvi, rebien una comissió. Un cop els cotxes estaven a punt, es posaven a la venda en aquesta botiga de compravenda de vehicles de la capital de l'Alt Empordà.

El passat 16 de juliol els mossos van detenir els responsables de la botiga -que tenen antecedents per fets similars- van imputar les dues persones que accedien a posar els cotxes al seu nom.

Després de declarar davant del jutge, han quedat en llibertat a l'espera que se'ls torni a citar.