ERC critica l'increment en un 60% del sou de l'alcalde de Fornells de la Selva

Els republicans consideren que és una retribució excessiva

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Fornells de la Selva considera que la puja de sou de l’alcalde Narcís Boschdemont és excessiva, ja que passarà a cobrar 30.000 euros l’any a partir del gener per una dedicació parcial del 75%, el que suposa un 60% més respecte l’anterior mandat –l’alcalde només cobrava per assistència al plens i per assistència a les reunions, un màxim de 18.204 euros anuals-. Aquest increment es va aprovar en el darrer ple, amb el vot contrari de les altres dues forces amb representació al consistori.
 
El portaveu d’ERC, Francesc Triola, ha explicat que “suposa una despesa excessiva que acabem pagant tots els veïns i veïnes”. A banda, ha afegit Triola, ‘és poc ètic que la retribució de l'alcalde s'hagi calculat expressament sobre el màxim legal que permet la llei i  que no hagi quedat clar cap motiu personal que pugui justificar aquest increment'.
 
A aquest notable i difícilment justificable increment de sou cal afegir que Boschdemont tindrà una retribució mensual addicional de 700€ com a Conseller Comarcal.
 
Triola ha afegit que ‘la realitat social i econòmica del poble no ha canviat en 3 mesos d’ençà, res justifica aquest increment de sou'.