Es preveuen nous episodis de pluja aquest vespre i nit com també demà

La província de Girona serà la més afectada

Les prediccions meteorològiques indiquen que de cara aquesta tarda i vespre hi tornarà haver un nou episodi de tempestes que podrà afectar les comarques del Pirineu i Prepirineu, de la Catalunya Central, de la meitat nord de Barcelona i de Girona, sense descartar que els xàfecs puguin afectar també zones de Ponent.

En aquestes zones, les fortes pluges poden deixar més de vint litres en només mitja hora. De fet, aquesta tarda ja han caigut les primeres pluges intenses sobretot a la Garrotxa on s'han registrat 30 litres a Castellfollit de la Roca i 23 a Olot. Els xàfecs d'aquest vespre podran anar acompanyats localment de calamarsa o pedra, així com de ratxes fortes de vent. Es preveu que a la zona del Pirineu les pluges no seran tan intenses com aquest dimarts

Per aquest dijous també es preveuen tempestes a partir de la tarda i vespre, que afectarien sobretot les comarques de Girona.

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Inuncat i recomana molta prudència sobretot en els desplaçaments i activitats que s'estiguin fent a l'aire lliure.