Un entrenador de gossos gironí demana a segundamano.es que no vengui animals

Ha iniciat una petició a change.org que ja compta amb 28.000 firmes

Alarmat pels nombrosos casos de compravenda animal presents al portal Segundamano.es, Coqui Vega, un entrenador de gossos de Girona, ha iniciat una petició perquè el portal retiri els anuncis de compravenda d'animals de la seva web que ja compta amb 28.000 suports.

Coqui ha relatat a Change.org com anant a comprar un transportí, va acudir al portal Segundamano.es, i en recerques relacionades començar a aparèixer-nombrosos anuncis de compra-venda d'animals. "Em vaig quedar congelat, jo treballo amb teràpies naturals per a l'educació canina i buscant un transportí em vaig trobar amb tota una secció del web dedicada a la compravenda d'animals" declara Coqui.

L'home en la seva petició afirma que aquesta situació "a part de ser il·legal, fomenta la tinença irresponsable d'animals" ja que la major part dels anuncis són de gossos que "probablement acabaran al carrer en molt poc temps" un tema que preocupa especialment a aquest educador que treballa diàriament per la tinença responsable d'animals i per la política de recollida i adopció de mascotes del carrer.

"Fomentant la compra-venda d'animals, Segundamano.es no fa altra cosa que ajudar a la proliferació de criadors privats, casolans i/o clandestins, que en molts casos porten darrere casos d'explotació i fins i tot maltractament animal" tot i no ser partidari de la cria "si existeix, almenys que sigui legal" conclou aquest educador.

A més, en la seva petició, Coqui explica que això "no afecta només a gossos i gats, que són els" protagonistes "de la majoria dels anuncis trobats al portal", sinó que "també s'ofereix la compra -venda de tot tipus d'animals com camaleons, porcs vietnamites, petauros o serps".

Per posar fi a aquesta situació, Coqui es dirigeix ​​a Segundamano.es que "sent un portal de referència i gran importància, pot liderar amb el seu exemple de retirar aquest tipus d'anuncis i amb això animar a altres pàgines a fer el mateix".