Llarga vida a Sir Tom Jones

El gal·lès va repassar 50 anys d'èxits durant 90 minuts a Peralada

Tom Jones va aparèixer puntualment damunt l'escenari del Festival Castell de Peralada mentre sonaven els primers compassos de 'Burning hell'. Amb uns pantalons i camisa negres i americana blava al més pur estil Dolce & Gabbana a conjunt amb les sabates, va desplegar el seu estil inconfusible mentre entonava amb una veu més greu del normal.

"Amb els anys he passat de tenor a baríton" explicava Jones en una entrevista publicada divendres a AraGirona.cat com també que "em cuido molt, bec molta aigua i dormo vuit hores cada dia". Efectivament el seu registre de greus s'ha ampliat i, d'altra banda, fou sorprenent observar com es va beure més de tres litres sense necessitat d'anar una sola vegada al lavabo en els 90 minuts de concert.

Si bé és cert que 75 anys pesen molt i el "tigre de Gal·les" es va veure obligat a recórrer a pastilles per a la veu i esquivar una més que provable afonia que el deixaria fora de combat a mig concert. No només això, la interpretació de grans temes i que requereixen d'un gran esforç com ara 'Sex Bomb' o 'It's not unusual' van ser interpretats a un tempo menor i amb uns arranjaments que no permetien l'efusivitat que tots coneixem, fet que li va permetre reservar-se la veu.

Tanmateix, tretze temes després la seva veu va començar a fluixejar i van decidir eliminar del repertori fins a quatre cançons: 'Soul of a man', 'If I only knew', 'Every woman I know' i 'Thunderball'.

Les cançons més aclamades van ser 'Mama told me', 'Why don't you love', 'Delilah', 'Leave your hat on', 'I wish I would'.

Pel que fa al públic, aquest es va mostrar molt animat des d'un bon inici. Menció especial es mereix una assistent de mitjana edat situada en un dels laterals de la primera fila. Es va passar mig concert esbroncant a Jones perquè no s'apropava prou a ella i l'altre meitat de la vetllada llençant-li petons i estirant-se dels cabell. L'artista ho va entomar amb humor igual que la resta de la platea que observava l'escena amb incredulitat.