Blanes escalfa motors per la Festa Major amb activitats tot el cap de setmana

Tornejos esportius, música, dansa i actuacions marquen els propers tres dies

A partir d’avui divendres i durant tot el cap de setmana Blanes es començarà a vestir de festa de cara als propers dies en què tindran lloc els actes que configuren el cos central de la Festa Major de Santa Anna, així com la cirereta del pastís, el Concurs de Focs d’Artifici. La tarda d’avui divendres es posarà en marxa la Fira d’Atraccions, mentre que durant el cap de setmana tindrà lloc la prèvia de la festa major, amb diferents activitats lúdico-culturals i esportives.

La Fira d’Atraccions s’ha ubicat al Passeig de Mar, on hi ha les parades adreçades principalment al públic infantil, així com –per segon any consecutiu- al Recinte Firal d’Els Pins, als antics camps de futbol dels Pins. En aquest darrer indret s’hi han instal·lat les atraccions més potents, pensades perquè les gaudeixin el públic jove i els adults. En totes dues ubicacions, les atraccions comparteixen espai amb parades que ofereixen llaminadures, entrepans, begudes i entreteniments gastronòmics.

La Fira d’Atraccions funcionarà des d’avui divendres i fins al dimarts 28 de juliol, quan finalitza la Festa Major de Santa Anna coincidint amb l’Aplec de l’Amor. En total, comptant les parades que hi ha instal·lades al Passeig de Mar i el Recinte Firal d’Els Pins –que es van reformar l’any passat per poder ubicar fires i activitats a l’aire lliure-, n’hi ha prop d’un centenar. L’horari de funcionament al Passeig de Mar és des de les cinc de la tarda fins la una de la matinada, i al Recinte Firal d’Els Pins és des de les cinc de la tarda fins a les dues de la matinada.

Descomptes el 27 de juliol

El conveni que signen cada any l’Ajuntament de Blanes i els firaires que s’instal·len a Blanes durant la Festa Major inclou que es reservi un dia dins del cicle festiu perquè hi hagi descomptes quan s’utilitzin les parades. D’aquesta manera, cada any hi ha una jornada en què és més barat pujar a les atraccions. Fins ara s’havia nomenat com el Dia del Nen, i enguany s’ha canviar-ho pel Dia Econòmic.

Per poder garantir que el màxim nombre de nens i nenes del municipi poguessin gaudir d’aquests beneficis, abans de finalitzar les classes es van repartir 3.700 vals entre les escoles, així com uns altres 1.300 als serveis socials. Els 5.000 vals repartits s’hauran de bescanviar el dia 27 per una fitxa per pujar a les atraccions.

La novetat d’enguany és que tots els usuaris que durant aquests dies previs al Dia Econòmic utilitzin les atraccions o comprin algun producte rebran gratuïtament un val bescanviable el 27 de juliol. Durant aquesta jornada, els usuaris que presentin aquest val, rebran gratuïtament una fitxa per pujar a les atraccions, o bé un 20% de descompte directe a les casetes (tir, tómbola, establiments de restauració, etc).

Activitats lúdico-culturals i esportives

Tal i com es recull al programa de la Festa Major de Santa Anna, aquest cap de setmana del 18 i 19 de juliol se celebrarà la Prèvia de la Festa Major, amb activitats lúdico-culturals i esportives per complaure una gran varietat de gustos i edats. Així, tant dissabte com diumenge es farà una nova edició del Torneig de Futbol Platja que organitza l’Atletic Blanes a la zona situada entre el monument a la sardana i el Lloc de Socors de Protecció Civil del costat del Club Vela Blanes.

El torneig inclourà un concurs de xilenes i faltes, i se celebrarà demà dissabte de 9 del matí a 9 del vespre. L’endemà diumenge l’activitat finalitzarà a les set de la tarda seguida a les vuit del vespre pel lliurament de trofeus. El mateix diumenge, el local del Primer Casino de Blanes allotjarà durant tot el dia el XIII Trofeu Festa Major de Billar, que enfrontarà els equips de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i el Club Billar Blanes.

En l’àmbit cultural dissabte a les nou de la nit començarà una jornada de música i dansa per a joves Cataulnya-Euskal Herria organitzada per l’Esbart Joaquim Ruyra que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners. Hi participen el grup Adaxka Kemen d’Irun, la Cobla del Col·legi Santa Maria i l’Escola de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, tots dos de Blanes. La vetllada finalitzarà a partir de 2/4 de 12 de la mitjanit amb un taller de danses d’Euskal Herria i Catalunya obert a tothom.

També serà dissabte quan l’Associació Cultural Joan Comorera ha organitzat al costat del Recinte Firal dels Pins una nova edició de la Festa Roig, amb un concert amb diversos grups que començaran a tocar a partir de les 10 de la nit. El cartell el configuren Imperial Jade, Loco Live i La Revuelta. Per tancar la sessió de música, hi haurà una selecció musical a càrrec del DJ Vikman 3.

Per últim, a l’agenda lúdico-festiva d’aquest cap de setmana també cal apuntar les primeres sessions que ha organitzat la Casa de Andalucía de Blanes a l’escenari situat al nou espai del costat de l’antic pavelló, a la Plaça dels Països Catalans. Dissabte a partit de les sis actuen el Coro Rociero Bahía de Blanes, els quadres de ball i el grup de percussió de l’entitat, així com Paqui Jarque i el grup de zumba.

L’endemà diumenge l’escenari de la Casa de Andalucía allotjarà les actuacions del Dúo Milanas acompanyat dels quadres de ball i el grup de percussió de l’entitat, novament a partir de les sis de la tarda. Val a dir que l’activitat d’aquest escenari s’allargarà fins al diumenge 26 de juliol.