Carles Puigdemont, nou president de l'Associació de Municipis per la Independència

Ha estat escollit amb 137 vots a favor i dues abstencions

De l'assemblea general que l'AMI ha celebrat aquest divendres a Valls (Alt Camp) n'ha sortit un nou president, Carles Puigdemont, que ha estat escollit amb 137 vots a favor i dues abstencions. Un nou president que ha convidat la ciutat de Barcelona a sumar-se "a l'independentisme en comú que representem els milers d'electes locals que ens hem aplegat a l'AMI". Així, aprofitant que a l'acte d'aquest matí hi ha assistit representants del govern de la capital catalana, Xavier Trias o Alfred Bosch, ha volgut que es traslladi al consistori i a l'alcaldessa Ada Colau "el nostre desig de tenir-vos com a membre de ple dret a la nostra associació". "Veiem que hi ha sensibilitat", ha indicat Puigdemont, "i a Barcelona la comptem en aquest combat".

A la recerca de la unitat i el consens

A l'inici del seu parlament, el nou president no ha tingut més que lloances pel que ha estat, fins avui, al capdavant de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, qui ha dit que ha liderat l'entitat de manera "irrepetible i determinant". També ha manifestat que la nova directiva i executiva de l'AMI seguirà "el camí traçat aquests darrers quatre anys", continuant amb "la unitat i el consens que ens ha fet forts".

Ara, ha avançat Puigdemont, vénen temps "apassionats, intensos, amb situacions inèdites, i alhora complexos i difícils", i és que "coses tan elementals de la democràcia com és poder-nos expressar en un referèndum", ha indicat, "ens són negades". Quan hi hagi dificultats, ha afegit, "l'AMI ha de ser el referent polític per a cadascun dels nostres associats, perquè el cos municipal actuï com un sol home al costat del nostre Parlament, el nostre Govern i el nostre president".

"Els ajuntaments tenim ara una cita amb la història", ha declarat el nou president. "Cada Casa de la vila esdevindrà, a partir del 27-S, un bastió de la llibertat del nostre país, serà el pal de paller de la independència", ha sentenciat. I ho ha arrodonit dient que "Catalunya serà lliure si ho són les seves persones". "L'alternativa a la independència no és la dependència", ha alertat, "sinó la decadència, la decadència dels nostres pobles, viles i ciutats, de la gent que hi viu i per la qual treballarem", ha conclòs.

Al costat de Puigdemont, com a vicepresident de l'AMI, hi seguirà havent l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que manté el càrrec que tenia fins ara. Precisament, Andreu ha celebrat que a la nova executiva hi hagi representació "de tots els partits que estem a favor del dret a decidir", i ha agraït "l'esforç" de tots.

Josep Maria Vila d'Abadal, per la seva banda, en el seu parlament de comiat ha fet una crida a recolzar la llista unitària, el projecte "que volem que guanyi". "Tenim un únic camí, la unitat i la generositat", ha afirmat, "l'únic camí per arribar a la independència de Catalunya".