Dilmé demana als membres d'UDC que marxen que tornin les actes de regidors

Diu que del contrari DC s'ompliria de trànsfugues

Tres dies després de la dimissió de Joan Cañada com a líder d'UDC a les comarques gironines, aquest dilluns el seu successor, Xavier Dilmé, ha comparegut en roda de premsa per intentar posar punt i final a la crisi oberta al sí de la formació i transmetre un missatge d'optimisme i unitat.

Tot i reconèixer que el partit "passa per un mal moment", Dilmé ha deixat clar que els militants d'Unió a Girona afronten aquesta nova etapa amb "il·lusió" i ganes de donar continuïtat a la feina feta per Cañada els últims anys. En aquest sentit, el nou líder d'UDC a Girona ha assegurat que tot i que "marxarà força gent i alguns càrrecs importants", el futur de la formació està garantit perquè "malgrat les adversitats" molts militants s'han mostrat disposats a formar part de la llista a les eleccions del 27-S. "Per primera vegada en molts anys UDC concorre a les eleccions com un partit més i això il·lusiona molts militants", ha destacat.

Sobre Demòcrates de Catalunya, Dilmé ha assegurat que "no els preocupa" perquè sempre han tingut clar que en el moment que es trenqués la federació de CiU molts dels seus militants marxarien a CDC. Amb tot, ha deixat clar que passi el que passi estan segurs que no quedaran en minoria perquè, com ha recordat, a Girona la consulta d'Unió Democràtica la van guanyar els partidaris del si "encara que sembli que hagi estat al revés".

Pel que fa a la gent que marxi del partit, Dilmé ha demanat als que han obtingut càrrecs polítics en nom d'UDC que entreguin les seves actes de regidors o de consellers comarcals per un qüestió d'honorabilitat. Així, ha explicat que adreçarà una carta a tots els càrrecs públics que demanin la baixa recordant-los que tenen l'obligació moral d'abandonar les seves responsabilitats polítiques "si volen ser conseqüents amb el discurs que prediquen" tot i que les actes són personals i les podrien mantenir. "Els honoraria que si volen començar la seva vida en un nou partit deixin les actes per no omplir-lo de trànsfugues", ha apuntat.

Xavier Dilmé ha assenyalat que a partir d'ara volen "deixar de banda les batalles internes" per començar a presentar propostes concretes en vista a les eleccions del 27-S "si finalment es fan". "Més enllà de qui plega o qui entra, el que hem de fer és començar a fer un discurs en positiu i presentar aquelles propostes que ens demanen els ciutadans", ha destacat.