Els ciclistes de Girona es manifestaran de nou contra les ordenances

Veïns del Barri Vell de Girona organitzen una bicicletada i un berenar popular davant l'ajuntament

Veïns del Barri Vell han creat una assemblea per reivindicar un nou model per a aquesta zona de la ciutat. Critiquen algunes mesures impulsades des del consistori, com per exemple la campanya per sancionar ciclistes o la normativa que prohibeix ajuntar taules a les terrasses a partir de les 11 de la nit. Com a acció de protesta han organitzat per dilluns vinent una bicicletada que sortirà des de la plaça del Vi i recorrerà els carrers del Barri Vell.

Posteriorment, ajuntaran taules davant del consistori -on a aquella hora s'estarà celebrant el ple municipal- i faran un berenar popular. Una quinzena d'establiments donen suport a l'acció i aportaran beure i menjar. L'Assemblea de Veïns i Veïnes del Barri Vell neix del malestar de ciutadans, entitats i també comerciants de la zona arran d'algunes mesures impulsades pel consistori. Han decidit organitzar-se com a col·lectiu especialment després de conèixer dues iniciatives polèmiques: la campanya per multar ciclistes i la normativa que prohibeix ajuntar taules a les terrasses de bars i restaurants a partir de les 11 de la nit. 

"No sé en què pensen quan fan aquestes ordenances però està clar que en la gent del barri no", critica un dels impulsors de l'assemblea, Gerard Clos. Tant ell com d'altres veïns han organitzat una primera acció de protesta que, simbòlicament, vol demostrar l'oposició a aquestes dues mesures.

'El Barri Vell: nosaltres el vivim, nosaltres decidim'

Sota el lema 'El Barri Vell: nosaltres el vivim, nosaltres decidim', han organitzat una bicicletada el dilluns 13 de juliol a les set de la tarda. El punt de sortida serà la plaça del Vi -davant l'ajuntament- i recorreran els carrers del centre en grup per tal de mostrar el rebuig a la campanya per multar ciclistes. "Hem rebut queixes de gent que ja ha estat multada, si l'alcalde defensa que vol fer de Girona una ciutat moderna i ecològica no té cap sentit que multi els ciclistes", argumenta Clos. 

Després de la bicicletada, la previsió és tornar davant l'ajuntament -on a aquella hora s'estarà celebrant ple municipal- per fer un berenar popular. Per mostrar el rebuig a la prohibició d'ajuntar taules a les terrasses a partir de les 11 de la nit, des de l'assemblea han decidit unir diverses taules i fer un pica pica al bell mig de la plaça. Una quinzena de bars i restaurants del barri donen suport a l'acció i donaran menjar i beure. 

Des de l'assemblea no han demanat cap permís a l'ajuntament per fer aquesta acció perquè volen que sigui una "protesta contundent" que permeti a l'equip de govern entrar a negociar amb veïns i comerciants canvis en les ordenances. "Volem que l'ajuntament ens escolti, ha de ser la gent del barri la que decideixi què s'hi ha de fer, no té sentit aplicar ordenances fetes des de dalt", ha manifestat Clos. 

L'assemblea ja ha celebrat dues trobades i l'objectiu és anar sumant col·lectius, comerciants i veïns que els donin suport. Des del col·lectiu critiquen que aquestes mesures arribin tot just després que CiU hagi revalidat l'alcaldia a Girona i alerten que les seves polítiques estan convertint el Barri Vell en una zona "trista i somorta". "Si volen que tothom estigui tancat a casa a les dotze de la nit que vinguin i ens ho expliquin", sentencia Clos.