Augmenta un 4% el nombre de sol·licituds per estudiar a la Universitat de Girona

Infermeria, Medicina, Dret i Psicologia són algunes de les deu titulacions més demanades

Creix l'interès per estudiar a la Universitat de Girona. Aquest any, la UdG ha registrat 17.247 sol·licituds, 656 més que el curs passat, el que suposa un increment del 4%. D'aquestes, 3.521 són sol·licituds en primera preferència, un 3,99% més que el curs passat.

Infermeria, Medicina, Dret, Psicologia i Administració i Direcció d'Empreses són cinc de les deu titulacions amb més demanda en primera preferència. En total, la UdG ofereix 3.685 places de nou accés per al curs 2015-2016 i ofereix una seixantena de graus. Els nous estudis de Disseny i desenvolupament de videojocs i la doble titulació d'Economia i Filosofia han tingut una bona acollida.

En total, la UdG ofereix per al curs 2015-2016 un total de 3.685 places de nou accés, 60 més que el curs passat. Les titulacions mèdiques i de la vessant empresarial continuen essent algunes de les més demandades. En concret, els deu graus amb més demanda en primera preferència són Infermeria (205), Medicina (190), Dret (172), Psicologia (135), Administració i Direcció d'Empreses (134), Educació Primària (131), Publicitat i Relacions Públiques (124), Turisme (122), Educació Social (119) i Mestre en Educació Infantil (100).


Paral·lelament, enguany ha pujat la nota de tall de diverses titulacions que s'imparteixen a la UdG. Medicina, Biologia amb Biotecnologia, Biologia amb Ciències Ambientals i Biotecnologia superen el 10, 12,266, 11,408, 10,236 i 10,161 respectivament. Dues més també superen el 9: Biologia amb un 9,588 i Criminologia compaginat amb Dret que es situa en un 9,171. Infermeria, Mestre en Educació Infantil amb Educació Primària, Administració i Direcció d'Empreses i Enginyeria en tecnologies industrials i Administració i Direcció d'Empreses amb Economia també s'han situat per sobre del 8.

D'altra banda, des de la universitat gironina asseguren que els nous estudis de grau implementats aquest curs tals com Disseny i desenvolupament de videojocs i la doble titulació en Economia i Filosofia - de llarga tradició en universitats de prestigi anglosaxones- han tingut una bona acollida entre els possibles alumnes. El primer grau, amb una oferta d 40 places ha rebut 85 sol·licituds en primera preferència i 211 sol·licituds totals. El segon grau amb 10 places ha registrat 33 sol·licituds, 8 d'elles en primera preferència.

Des de la UdG assenyalen que l'assignació de places que fa el sistema universitari català en el conjunt dels centres de la UdG incrementa lleugerament cosa que fa preveure uns índexs de matriculacions molt similars als del curs passat que es va tancar amb 3.545 estudiants de nou accés.

Els estudiants assignats en primera preferència a la UdG poden formalitzar la seva matrícula del 14 al 17 de juliol. La universitat gironina recomana que els propers alumnes assisteixin a les sessions informatives programades per a cada estudi que es poden consultar al web del centre educatiu. Aquells alumnes que no han estat assignats en la primera fase del procés podran saber a quina universitat han entrat a partir del 23 de juliol.