El MAC-Empúries presenta la programació cultural d'aquest estiu

Concerts, visites teatralitzades o exposicions, entre les propostes programades

Fins el pròxim mes de setembre, els visitants del Museu d'Arqueologia d'Empúries, el MAC, podran gaudir d'un ampli ventall d'activitats culturals destinades a tots els públics. La nova programació inclou música, visites teatralitzades, exposicions inèdites i un gran espectacle de gladiadors, per exemple.

Pel que fa a les exposicions, el MAC estrena la producció 'In vino veritas', que ens trasllada a l'Empúries de l'any 160 aC, i acull la mostra temporal 'El sexe en època romana'. Després de l'èxit de l'any passat d''Emporiae', l'espectacle de gladiadors, enguany arriba amb nou guió i personatges renovats.

El Fòrum Romà acollirà el 14, 15, 22 i 23 de juliol concerts com el d'Adrià Puntí o Txarango. A partir de juliol i fins a mitjans de setembre el MAC-Empúries ha programat un ampli ventall d'activitats culturals destinades a tots els públics, per tal que puguin gaudir del jaciment i dels seus espais, també durant el capvespre i la nit, en què el jaciment esdevé un lloc amb un encant molt especial.

Exposicions

Aquest any s'estrena la producció " In vino veritas", desenvolupada i supervisada des dels serveis educatius del MACEmpúries, una obra que ens trasllada a l'Empúries de l'any 160 aC. Els romans han arribat a la Península Ibèrica per quedar-s'hi, i la seva presència suposa un canvi profund dels costums i tradicions dels pobles natius del territori, els ibers, als quals s'imposa una nova cultura que els farà perdre la seva identitat. Roma és la superpotència del mediterrani i no estalvia esforços en aixafar a tots aquells que es resisteixen.

El MAC-Empúries també acollirà l'exposició temporal 'El sexe en època romana', una exposició itinerant organitzada per Arqueoxarxa, que agrupa els principals museus d'arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya. Adreçada a un públic adult, l'exposició dóna a conèixer l'univers sexual de l'antiga Roma des de la República fins al segle IV dC.

Visites teatralitzades

Complementant l'exposició 'El sexe en època romana', els dissabtes a partir de l'11 de juliol, es farà la visita teatralitzada 'Lucilla, una meuca romana'. Aquesta visita teatralitzada, de la mà d'una prostituta romana, aproparà el públic al món del sexe. Lucilla, amb un gran sentit de l'humor, acompanyarà el públic adult a conèixer els secrets més picants de la sexualitat romana i els mostrarà també la ciutat d'Emporiae, on s'ha establert, després d'una vida molt intensa.

Durant el mes d'agost es continuarà representant la visita teatralitzada Sota la mirada dels Déus, una història amb una llarga trajectòria, plena d'intriga i un final inesperat que captivarà els mes petits i que protagonitzen la deessa grega de la caça Artemisa, i un esclau romà.

Les visites teatralitzades també seran presents al jaciment diàriament, ja que fins a mitjans de setembre s'ofereriran visites de la mà d'un antic habitant de la ciutat romana. Aquestes visites, pensades per al públic familiar, es faran al matí i
a la tarda de dilluns a diumenge, i s'oferiran en diversos idiomes.

Gladiadors
Degut a la bona acollida de públic i i crítica, aquest estiu el MAC-Empúries oferirà novament Emporiae, enguany anomenat Coliseum el 17, 18 i 19 de juliol. Les arenes de la glòria un espectacle d'acció inspirat en les lluites de gladiadors i les curses de quadrigues romanes, presentat per Drakonia, amb un nou guió i personatges renovats.

En aquest espectacle el públic podrà gaudir de lluites de gladiadors, acrobàcies a cavall, curses de carros romans i danses que es presenten de forma espectacular amb una direcció artística molt acurada i un guió purament cinematogràfic, que farà que la història esdevingui una gran aventura en viu. Es tracta d'un espectacle de gran format en què participen 16 cavalls, més de 50 actors / especialistes, i on destaquen les accions a cavall, els espectacles amb foc, la dansa, les lluites de gladiadors i 3 quadrigues romanes que competeixen en carreres espectaculars.

Amb l'entrada a l'espectacle, els visitants podran accedir al jaciment arqueològic i assistir a una de les sessions de l'espectacle, a més durant tot el dia es podrà veure una recreació d'un campament romà amb legionaris, tendes i torres de setge. Sens dubte les accions a cavall són una de les parts més espectaculars i esperades de l'espectacle, una ocasió única per veure carreres de quadrigues romanes en directe.

Música

Empúries Concerts al Fòrum Romà arriba a la segona edició ampliant les dates dels concerts i presentant un artista internacional. Els propers 14, 15, 22 i 23 d'agost actuaran al Fòrum d'Empúries Adrià Puntí, Calexico i Núria Graham, Andrea Motis & Joan Chamorro Group, Germà Negre i Txarango.

Aquest any Empúries recupera vincles amb el festival escalenc Portalblau i ho fa acollint dos espectacles de petit format els dies 18 i 19 de juliol, en un espai més íntim i barrejant música i gastronomia.