Dispositiu a Figueres per combatre l'ocupació il·legal de pisos al carrer Albera

S'han tallat els serveis als habitatges que els havien punxat

Nou dispositiu a Figueres per combatre l'ocupació il·legal de pisos a la ciutat. La Guàrdia Urbana i tècnics de les companyies de llum, aigua i gas han entrat en un bloc de l'Horta Capallera, el número 19 del carrer Albera. En alguns habitatges de l'edifici hi viu gent de manera irregular, cosa que havia comportat queixes dels veïns. Els tècnics han tallat els serveis als pisos que havien punxat els comptadors, com a primera mesura per frenar l'ocupació.

La cosa, però, no es quedarà aquí. A partir d'ara, es contractarà un vigilant, es posaran càmeres de seguretat i s'instal·laran sensors a les portes dels comptadors, per evitar que es facin noves connexions fraudulentes a la xarxa.

La situació a l'edifici del carrer Albera és paral·lela a la d'altres zones del barri. L'ocupació il·legal de pisos, per part de famílies que s'hi instal·len a viure i en punxen els serveis, ha provocat conflictes i tensions amb la resta de veïns.

Per evitar-ho, l'Ajuntament de Figueres està estenent una determinada manera d'actuar, d'acord amb els propietaris i amb la Guàrdia Urbana. D'entrada, els tècnics desconnecten la llum, l'aigua i el gas dels habitatges ocupats. I després, s'intensifica la vigilància a tot el bloc, en especial a la zona de comptadors, amb l'objectiu que la gent que ha entrat als diferents pisos n'acabi marxant.

La primera vegada que aquestes actuacions es van posar en marxa va ser ara fa poques setmanes. Es va començar amb un bloc situat al carrer Cuixà (situat a la mateixa zona que el de l'Albera). Allà, s'hi van detectar fins a 27 connexions fraudulentes (tretze de llum i catorze d'aigua).

Deu connexions il·legals

Avui, la Guàrdia Urbana, tècnics de Fisersa (la companyia d'aigües) i operaris de la llum i el gas han anat fins al número 19 del carrer Albera. Durant l'operatiu, s'han mirat els comptadors d'un total de 25 pisos. S'han descobert cinc connexions fraudulentes a la llum, quatre a l'aigua i una al gas.

D'entrada, aquest mateix dimecres ja s'han tallat totes aquestes connexions fraudulentes. I a partir d'ara, al bloc del carrer Albera s'engegaran tota la resta de mesures. Es controlaran els pisos ocupats, es contractarà un vigilant de seguretat, s'instal·laran càmeres de videovigilància a l'edifici i també es posaran sensors a les portes dels comptadors. Si algú els vol tornar a manipular, els aparells faran una fotografia i l'enviaran immediatament a la central d'alarmes.

El tinent d'alcalde Pere Casellas i el regidor Francesc Cruanyes han presenciat l'operatiu d'aquest dimecres. Casellas ha destacat que la col·laboració dels veïns i propietaris amb la Guàrdia Urbana permetrà anar estenent aquest seguit de mesures als edificis amb aquesta problemàtica.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que ajuntament i municipals "continuaran fent aquestes actuacions a tots els blocs on hi hagi ocupacions il·legals per garantir la convivència i la tranquil·litat dels veïns".