Girona i Puigcerdà acolliran la projecció simultània de 'La Traviata' des del Liceu

L'activitat porta per nom 'Liceu a la Fresca"

El Gran Teatre del Liceu, en col·laboració amb TV3, aproparà l'òpera a 12 municipis el proper 18 de juliol amb 'Liceu a la Fresca', una projecció simultània de 'La Traviata', a través de grans pantalles instal·lades en indrets emblemàtics. Després del 'Liceu a la Platja', el Teatre recupera aquesta activitat i l'estén pel territori amb l'objectiu de fer arribar l'òpera a nous públics.

Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, i el dia de l'última funció d'aquesta òpera al Liceu l'espectacle es projectarà a 15 emplaçaments de tota Catalunya (tres a Barcelona). La producció és un dels títols més destacats d'aquesta temporada, amb direcció escènica de David McVicar.

Barcelona (Palau Robert, Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià) i Gran Teatre del Liceu), Cervera, Girona, Igualada, L'Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són les ciutats que el proper 18 de juliol, a les deu de la nit, emetran una de les millors produccions de la temporada 2014/15 del teatre de la Rambla, mitjançant grans pantalles a emplaçaments representatius de cada població. Un espectacle melodramàtic, amb ambientació d'època que ja es va poder veure el passat mes d'octubre inaugurant el curs liceista amb una ocupació de pràcticament el 100%.

La projecció del que serà la darrera representació de 'La Traviata' d'aquest curs al Liceu s'emetrà en diferit, a les 10 de la nit. La gravació s'haurà fet prèviament en directe des del Liceu, però l'emissió es farà més tard per salvar els dos entreactes de mitja hora que té aquesta òpera, ha explicat el director general de la casa, Roger Guasch.

TV3 col·labora amb l'activitat 'Liceu a la Fresca' amb la transmissió, pel 33, de l'òpera que es posa en escena al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Des la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, a Barcelona, Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l'argument i detalls per entendre millor l'obra i, a la vegada, conversant amb el públic que segueix l'obra des d'allí. Mitja hora abans, la cadena haurà emès el capítol del programa 'Òpera en texans' dedicat, precisament, a 'La Traviata'.

A Barcelona, els emplaçaments de la Platja de Sant Sebastià i el Palau Robert tindran un aforament de 6.000 persones, amb accés gratuït. 2.000 localitats estan reservades per a persones vinculades a entitats socials de la ciutat a les quals el Liceu ha decidit prioritzar.

Aquest acord ja s'havia mantingut amb anterioritat i havia permès la difusió de grans produccions com "Norma" (2006/07), el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu (2007/08), Turandot (2008/09), "Doña Francisquita" (2009/10) i "Carmen" (2010/11). La voluntat d'ambdues institucions és mantenir l'acord durant els propers anys i contribuir en la difusió operística.

El Port de Barcelona, col·laborador de 'Liceu a la Fresca', participa cedint un dels espais de projecció a la Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià). El Palau Robert serà l'altre emplaçament a Barcelona on es podrà veure la retransmissió de 'La traviata', a més es clar, del propi teatre del Liceu.

'La traviata' és una de les òperes més grans del repertori operístic mundial que s'ha representat 232 vegades al Liceu. El director d'escena i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera(Glasgow), Welsh National Opera(Cardiff), i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la famosa novel·la 'La dama de les camèlies" d'Alexandre Dumas fill. La direcció musical correrà a càrrec d'Evelino Pidó, prestigiós director d'orquestra que va debutar al Liceu el passat octubre amb el mateix espectacle.

'La traviata' relata la història de la Violetta, una cortesana que al llit de mort recorda la seva vida. L'espectacle, un atac directe a la hipocresia de la societat, és a la vegada una exaltació a la vida a i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió i el sacrifici, que es veuen frustrades pel judici implacable d'una societat classista.