Neneh Cherry, Joan Miquel Oliver, Joan Dausà i Núria Graham, a l'Acústica

El certamen tindrà lloc entre el 27 i el 30 d'agost

A poc més d'un més i mig de l'inici de la 14ª edició de l'Acústica de Figueres, un dels certamens de referència del panorama musical català, ja s'han fet públics els primers artistes que hi actuaran.

Concretament, s'ha avançat la programació "íntima" de pagament, és a dir, els concerts de petit format que volen ser el complement a les propostes més multitudinàries.

D'entre aquestes, destaca el concert de la sueca Neneh Cherry, en l'única actuació que farà durant l'estiu a tot l'Estat, o les actuacions de Joan Miquel Oliver, Joan Dausà, Núria Graham o l'espectacle Sangtraït Simfònic, que s'estrena a l'Acústica. Les entrades per aquests concerts ja estan a la venda al web del festival.

El gruix de la programació de l'Acústica es farà pública el pròxim 16 de juliol. Enguany, el festival, que se celebrarà entre el 27 i el 30 d'agost, programarà prop de 40 espectacles i espera superar els 90.000 assistents de l'edició anterior.

A diferència dels concerts més multitudinaris que, un any més, es faran a la Rambla i a la plaça Catalunya, els avançats avui, de format més íntim i tots ells de pagament, s'ubicaran al Teatre Municipal el Jardí i la plaça Gala i Salvador Dalí.

Amb l'objectiu de ser fidels als orígens del festival, en aquesta 14ª edició els concerts de format "íntim" passen a ser sis, dos més que l'any passat. I és que aquest tipus de concerts, que volen complementar els més multitudinaris, era una de les reclamacions dels usuaris de l'Acústica.

Enguany, també es renovarà la fira de Menjars del Món convertint-la en una fira de 'Food Trucks'.

Primeres propostes

A banda dels concerts de Neneh Cherry, Joan Miquel Oliver, Joan Dausà i Núria Graham, una de les propostes destacades serà l'espectacle Sangtraït Simfònic. De la mà de Quim Mandado, cantant i fundador del grup, i acompanyat de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i els Guardians del Pont, es retrà homenatge a un dels grups de rock català de referència.

Coincidint amb el vintè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, Toti Soler, acompanyat de l'actor Joan Massotkleiner i de la veu de la cantant Gemma Humet, presentaran un muntatge poètic/musical per reviure el llegat artístic i moral de Montllor.