Eleven a 35 les comarques en risc elevat d'incendis en plena onada de calor

Els Bombers estabilitzen el perímetre d'un incendi a Cardedeu

Protecció Civil ha elevat de 22 a 35 les comarques que estan en risc elevat d'incendis aquest diumenge en plena onada de calor, que arribarà al seu punt màxim aquest dilluns. Les zones de més risc són la franja litoral i prelitoral i les urbanitzacions de zona boscosa de tot el país, tot i que aquest diumenge ha augmentat el perill especialment al Baix Empordà i a l'interior.

Precisament, els Bombers han estabilitzat aquest diumenge al migida el perímetre d'un incendi d'una zona de vegetació agrícola i forestal d'una urbanització de Cardedeu (Vallès Oriental). Segons el cos, el foc hauria afectat dues cases i algun turisme. S'han activat cinc mitjans aeris i setze vehicles terrestres.

Protecció Civil demana extremar la precaució i la prudència a l'arribada de la màxima onada de calor entre aquest diumenge i dilluns, així com també davant l'increment de comarques en risc d'incendi. El pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per calor està en alerta des del 26 de juny i el per risc d'incendis forestals INFOCAT en prealerta des del dia 27.


Les comarques mes afectades ara són Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental; Anoia, Bages, Moianès i Osona, Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, La Selva i Pla de l'Estany, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat, i Ribera d'Ebre i Terra Alta, Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell, i l'Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

Les zones on el risc és més gran és tota la franja litoral i prelitoral i les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades de tot el territori. La persistència i agreujament de l'onada de calor fa que avui augmenti la situació de risc especialment al Baix Empordà i a zones de l'interior.

Protecció Civil demana extremar prudència en tornar del cap de setmana i ser curós en urbanitzacions en zones de risc per evitar actuacions imprudents. També recomana prendre mesures per evitar els efectes de l'onada de calor sobre la salut.