El PSC de Figueres acusa Vila de malgastar diners públics en fer una escultura de 56.000 euros

Està previst ubicar-la a una cruïlla de carrers i se sumaria a una segona obra a plaça Catalunya

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Figueres ha volgut expressar la seva 'preocupació' i  ha 'lamentat' la decisió del batlle de la capital altempordanesa, Santi Vila (CiU) de destinar més de 56.000 euros en una nova escultura a les cruïlles dels carrers Pompeu Fabra i Sant Llàtzer, obra del prestigiós escultor Antoni Casamor. El portaveu del PSC, Pere Casellas, considera 'un greu error que l'alcalde malbarati els recursos municipals quan l'Ajuntament travessa una delicada situació econòmica que l'han situat com un dels cent consistoris més endeutats d'Espanya', ha dit.

En aquest sentit el socialista torna a reclamar que la construcció d'aquesta escultura i la prevista a la plaça Catalunya, amb un cost conjunt de 150.000 euros, es posposin fins que la situació econòmica millori. El PSC vol remarcar que no s'oposa a la construcció d'aquestes propostes artístiques, però està convençut que cal afrontar aquestes inversions quan la situació econòmica ho permeti. 'Ara les escultures no toquen. El que toca és invertir en la gent que ara ho necessita més que mai', ha destacat Pere Casellas.

El grup municipal ha volgut recordar que al seu entendre la ciutat té altres prioritats més urgents com són, entre d’altres, l'ampliació dels programes i serveis socials, la instal·lació de nou enllumenat públic en molts espais de la ciutat, la substitució dels vells busos, la major dotació dels serveis de neteja i sobretot la contractació de nous agents de la Guàrdia Urbana.

Casellas també ha lamentat que l'alcalde intenti 'desinformar' a l'opinió pública, ja que 'en unes declaracions públiques ha donat a entendre que la nova escultura no tindrà cap cost per a l'Ajuntament'. Els socialistes diuen que Vila ha assegurat textualment: que s'ha arribat a un 'acord amb la Fundació Casamor per a la reproducció gratuïta d'una escultura de l'Anton Casamor a l'espai públic de la ciutat. La ciutat creativa, que té cura dels detalls, avança', reprodueixen des de l'oposició. En aquest sentit, el PSC diu voler advertir als figuerencs que, segons el conveni aprovat per les dues parts, la Fundació Casamor 'cedeix gratuïtament els drets per poder reproduir l'escultura però l'Ajuntament ha d'assumir els 56.000 euros corresponents al cost de construcció, trasllat i instal·lació de l'obra', expliquen.