L’original conservat a Dublín és un paper a la sal fet a partir d’un calotip (negatiu en paper) i és obra de Franck, nom amb el qual era conegut François Gobinet de Villecholes, un fotògraf francès que es va establir a Barcelona l’any 1849, on va muntar un estudi fotogràfic de gran prestigi.
El calotip fou la primera tècnica fotogràfica que permetia treure múltiples còpies positives a partir d’un únic negatiu sobre paper. Fou inventat per William Fox Talbot i patentat a Anglaterra l’any 1841. A Girona es conserven dos calotips, que formen part de la col·lecció Tomàs Mallol i que es poden veure al Museu del Cinema.
El CRDI va tenir coneixement d’aquesta imatge a partir del catàleg de l'exposició feta sobre el calotip que s'ha exhibit al Museu de la Universidad de Navarra durant el primer quadrimestre de l’any. Fins al moment, la imatge més antiga de Girona conservada en suport fotogràfic es considerava que era una vista del pont de Pedra des de l’areny, una fotografia de 1867 en paper a l’albúmina, signada pel fotògraf José Martínez Sánchez, tal com s’explica en la introducció al llibre Joan Martí Centellas. Bellezas de Gerona, 1877. Aquesta fotografia de Franck, doncs, endarrereix 15 anys aquesta fita i esdevé una nova referència per a l’estudi de la història de la fotografia a Girona.
