Un nou servei de bus unirà aquest estiu els municipis del Cap de Creus

Començarà a funcionar demà

Durant els mesos de juliol i agost es posa en marxa un nou servei que circumval·larà diferents poblacions del Cap de Creus. El nou itinerari de bus, impulsat des de Territori i Sostenibilitat i operat per Sarfa, connectarà tres vegades al dia les localitats de Cadaqués, Perafita, El Port de la Selva, La Selva de Mar, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-Saverdera i Roses.

A més, el servei també es mantindrà els dissabtes, diumenges i festius durant la resta de l'any. L'objectiu de l'itinerari és aprofitar la naturalesa turística que ofereix el parc natural de Cap de Creus i els seus voltants. Els preus per aquest servei seran de 9 euros (6 euros per a menors de 12 anys) per un dia o de 16 euros (10 euros per menors de 12 anys) si l'abonament té una vigència de dos dies.

Aquest dimarts també s'ha anunciat l'increment de les expedicions del servei que enllaça les localitats de Figueres i Albanyà, amb parades intermèdies a Llers, Terrades i Sant Llorenç de la Muga. La línia passa a cobrir cada dia tres expedicions d'anada i tres de tornada, enlloc de prestar dues expedicions d'anada i dues de tornada els dimarts, dijous i dissabtes. Els autobusos sortiran de l'estació de Figueres cada dia a les 6.15, 14.45 i 19.00 hores, mentre que d'Albanyà ho faran a les 7.00, 15.30 i 19.45 hores.

Targeta T-10/120

Demà, primer de juliol, entrarà en funcionament la nova targeta multiviatge T-10/120 entre la Costa Brava i Barcelona. Aquesta modalitat permetrà viatjar amb descomptes de fins al 50%. Es tracta de la segona fase del desplegament d'aquest abonament a les comarques gironines. Al juny es va posar en servei a les comarques de la Garrotxa, Pla de l'Estany i la Selva i al setembre, amb l'inici del curs escolar, s'implantarà al corredor Figueres-Girona-Barcelona. La targeta inclou l'import de 10 viatges amb una validesa de 120 dies i es pot comprar a les taquilles de la Sarfa i als punts autoritzats, i recarregar a bord dels propis autobusos i a l'Estació del Nord.

Pel que fa al a Costa Brava nord, les línies que es beneficiaran d'aquesta targeta seran les que fan els recorreguts Cadaqués- Castelló d'Empúries- Empuriabrava i el de Llançà- Port de la Selva- Roses que aniran directes a Barcelona per 12 euros per trajecte (descomptes fins al 50%).

Pel que fa a la Costa Brava centre, es connectaran els següents recorreguts amb la capital catalana: Begur - Bellcaire d'Empordà - Calonge - Can Carbonell - l'Escala; el recorregut que uneix l'Estartit - la Bisbal d'Empordà - Llagostera - Mont-ras - Palafrugell; el recorregut entre Palamós - Pals - Platja d'Aro - Regencós - S'Agaró; el recorregut de Sant Antoni de Calonge - Sant Feliu de Guíxols - Sant Pere Pescador i, per últim, el bus que fa Santa Cristina d'Aro - Torroella de Montgrí - Ullà - Vidreres. En aquest cas, el preu és de 10 euros per trajecte.

Des de la seva posada en servei, el nombre d'usuaris en els trajectes inclosos a la nova targeta s'han incrementat entre un 20% i un 40%, i del total de viatgers, el 80%, han optat per aquest títol de transport.

Esforç per millorar el transport interurbà

El secretari general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, que ha estat l'encarregat de presentar els nous serveis junt amb el conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que, "escoltant sempre a la gent del territori, el Govern ha fet un esforç molt important els darrers quatre anys per millorar la xarxa de transport interurbà de Catalunya. En aquest sentit, ha recordat que en la present legislatura el pressupost ha passat dels 24 milions d'euros del 2011 als 34 milions que es destinaran aquest any. Un esforç, ha assegurat, que els ciutadans "disposin cada dia més d'un transport públic eficient" més barat i amb més freqüències.