Els ciclistes de Girona es rebel·len contra les multes

Més d'un centenar de persones es concentren davant l'ajuntament i fan sonar els timbres

Els ciclistes de Girona s'han fet sentir aquesta tarda a les portes de l'ajuntament. Des de la setmana passada, la Policia Municipal té ordre de sancionar aquells ciclistes que no compleixin les normatives i que, per exemple, vagin per sobre la vorera, parlin per telèfon, vagin en contra direcció o massa ràpid en zones per a vianants. Les sancions poden ser de fins a 200 euros. 

La protesta, convocada per la plataforma Mou-te en bici, volia mostrar el rebuig contra la campanya sancionadora i demanar a l'ajuntament que s'ho repensi. "Estem en contra d'aquesta ofensiva policial sancionadora indiscriminada, la cosa no ha d'anar per aquí", ha manifestat Núria Villena, membre del moviment. 

Des de Mou-te en bici asseguren que ja tenen coneixement de ciclistes que han rebut multes i critiquen que, tot i que s'han fet avenços, la ciutat encara no està prou preparada per anar amb bicicleta de manera segura. "Hi ha zones que són veritables carreteres on els cotxes no respecten la bicicleta", ha manifestat Villena. 

Villena reconeix que s'han de sancionar aquells ciclistes que posen en perill les persones més vulnerables que van a peu pels carrers però alerten que no es pot "criminalitzar" tots els ciutadans que usen la bicicleta. A més, alerten que aquesta campanya sancionadora "desincentiva" l'ús de la bici i fa que persones que s'inicien en aquest mode de transport es facin enrere i tornin al cotxe.