CC.OO., UGT i CEG signen l'acord laboral d'integració entre 'Caixa Girona' i 'la Caixa'

Els treballadors experimentaran un augment de sou total d'un 30% en tres anys i mig

Els antics treballadors de 'Caixa de Girona' també disposaran de nous plans de pensions 'més beneficiosos' i han aconseguir limitar la mobilitat geogràfica que era un dels aspectes que més preocupava a la UGT, sindicat menys predisposat a signar l'acord ja que tenien que 'la Caixa' els destines a altres indrets de tota la geografia catalana.

'Un dels temes que ens preocupava molt era l'assumpte del sou. Sempre vam dir que preferíem que fos la incorporació immediata de l'equiparament del salari però de fet l'hem reduït molt. També ens preocupava molt el tema de la mobilitat geogràfica i aquí la UGT hem considerat que s'han introduït garanties addicionals, s'ha limitat temporalment l'aplicació d'aquesta mobilitat a més de 25 quilòmetres', ha explicat aquest matí la secretaria general de la secció sindical de la UGT a 'la Caixa', Caterina Llibre, en declaracions a Ràdio Girona qui també ha afegit que independentment dels matisos, el que aquesta tarda s'ha signat és una bona notícia pels empleats de 'Caixa de Girona'.

'Més enllà de les concrecions de l'acord nosaltres valorem que pels treballadors de Caixa de Girona és una molt bona notícia. Venen a una entitat amb una demostrada solvència, una bona gestió i per tant és assegurar el lloc de treball i aconseguir una tranquil·litat just en els moments que s'està passant al sector', ha rematat.

D'aquest acord se'n beneficiaran un miler de treballadors de 'Caixa de Girona'. En principi eren 1.100 però el dijous passat ja es va signar l'acord de pre-jubilacions que afecta a 130 empleats que cobraran un 80% del sou brut els que tinguin entre 56 i 58 anys i el 90% els que tinguin entre 59 i 60 anys d'edat. L'entitat gironina no té treballadors de més edat perquè ja va aplicar un procés de pre-jubilació amb anterioritat.