Cimera a Blanes per evitar el turisme de borratxera

El municipi espera rebre aquest estiu 18.000 joves holandesos

Mossos i Policies locals de Blanes, acompanyats també per la patronal d'oci nocturn Fecasarm, s'han reunit aquest dilluns amb una cinquantena d'operadors turístics holandesos per traslladar-los quins comportaments han de seguir els visitants durant l'estiu.

L'objectiu de la trobada és que, a través dels operadors, els joves sàpiguen i respectin les normes de convivència del municipi i així fer compatible l'oci nocturn amb el descans. Blanes espera rebre aquest estiu 18.000 joves turistes procedents d'aquest país.

Aquesta reunió és la segona vegada que es fa a Blanes i Mossos d'Esquadra i Fecasarm treballen per estendre la iniciativa a d'altres punts de la Costa Brava i a la resta de Catalunya. Aquesta és la segona vegada que agents dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Blanes i també la mateixa patronal es reuneixen amb operadors turístics que ofereixen paquets a turistes holandesos per passar les vacances a Blanes. L'objectiu és que tinguin clares les normes de convivència i les restriccions que marquen les ordenances municipals per tal de traslladar-les als seus clients i que, un cop siguin al destí, sàpiguen que s'han de comportar de manera cívica.

Es vol, per exemple, que els operadors turístics traspassin de primera mà als joves turistes aquells consells en matèria de seguretat, alcohol i soroll que els han de permetre gaudir d'unes bones vacances sense problemes. Aquest estiu s'espera que visitin Blanes fins a 18.000 joves holandesos i, per això, la Fecasarm vol que coneguin les seves obligacions envers el comportament cívic que s'espera d'ells. "L'objectiu és compaginar l'oci i el dret dels veïns al descans i a la bona convivència i transmetre el missatge de que, de festa no tot s'hi val", remarca la patronat el un comunicat. 

A la trobada hi ha assistit una cinquantena de guies i responsables dels principals operadors turístics holandesos com Beach Masters, Gogo Tours, X-travel o Go Fun, entre d'altres. Entre els aspectes que la policia els ha recordat destaca, per exemple, l'edat mínima per entrar a una discoteca i la necessitat de portar a sobre el passaport per acreditar l'edat tant per consumir com per entrar als locals d'oci nocturn. 

També se'ls ha informat sobre quines són les sancions previstes pel consum de drogues i pel consum de begudes alcohòliques a la via pública i sobre les mesures de prevenció a adoptar per evitar robatoris tant a l'hotel com a la platja.


Està previst estendre aquesta iniciativa a d'altres poblacions de la Costa Brava i de Catalunya. De moment, Blanes és l'únic municipi on es fan aquest tipus de trobades.