Un cotxe s'avaria i s'incendia amb el conductor a l'interior

L'home ha quedat atrapat dins i ha patit una una intoxicació lleu

Un vehicle Peugot 307 s'ha incendiat a tres quarts de tres de la tarda d'avui després de patir una avaria mentre el seu conductor l'acabava d'aparcar al carrer Sebastià Llorens al barri de Mas Enlaire de Blanes (Selva). Segons sembla, L'home després de fer una compra ràpida en l’establiment, ha tornat a entrar al seu vehicle, sense adonar-se que a la part de sota del cotxe ja hi havia unes petites flames cremant.

Un total de vuit dotacions de diferents cossos d’emergència i seguretat han intervingut, més concretament quatre dotacions de la Policia Local, una de Protecció Civil de Blanes, una de Bombers de la Generalitat, una dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM.

La trucada d’un veí al 112, així com de nombrosos veïns que han estat testimonis del succés.

Atrapat

Uns vianants han avisat l’home –un veí de Lloret de Mar de 44 anys d’edat que respon a les inicials A.S.C.- que s’estava calant foc al seu vehicle, comminant-lo a sortir del seu interior. Paral·lelament, els responsables de l’estanc on havia anat a comprar minuts abans han començat a apagar el foc amb els extintors que hi ha a l’establiment. Durant uns minuts, el conductor del vehicle s’ha quedat atrapat al seu interior sense poder-ne sortir ja que, tal i com ha relatat als agents de la Policia Local que l’han atès, tenia les portes bloquejades i no podia obrir-les.

Quan finalment ha pogut sortir –sense que hi hagi hagut cap intervenció externa-, una ambulància del SEM ha evacuat l’ocupant del vehicle a l’Hospital Comarcal de Blanes, ja que presentava símptomes de patir un principi d’intoxicació pel fum que ha inhalat mentre restava a l’interior del cotxe sense poder sortir. D’altra banda, també se l’ha tractat d’un principi d’atac d’ansietat que ha patit a conseqüència de l’ensurt de veure’s atrapat a l’interior del vehicle que començava a estar en flames. Sortosament, el foc no ha provocat cap cremada ni ferida de consideració en la víctima.


Sense desallotjats

Tot i la proximitat d’un edifici que es troba a pocs metres de distància d’on estava estacionat el vehicle en flames, no ha estat necessària l’evacuació dels veïns, ja que el cotxe estava prou aïllat i la situació ha estat ràpidament controlada pels diferents cossos d’emergència. Els Bombers de la Generalitat s’han encarregat d’apagar el foc i han ajudat a acabar de treure les restes que han quedat del vehicle, que ha quedat totalment carbonitzat.

Una grua municipal s’ha encarregat de retirar el turisme sinistrat, després que durant una bona estona els agents de la Policia Local s’han encarregat de barrar l’accés a la zona on s’estava treballant en l’emergència. Poc després de ¾ de 4 de la tarda l’emergència s’ha donat per finalitzada, restant tan sols la feina de netejar les restes del foc que encara quedaven sobre l’asfalt i la vorera on el conductor ha estacionat el vehicle sinistrat.

Respecte les causes que han pogut originar l’inici del foc encara per determinar, la primera hipòtesi en què es treballa és que el vehicle hagi patit algun tipus d’avaria mecànica.